23 χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

dil-photo22

«Ους οι Θεοί φιλούσι αποθνήσκουσι νέοι»! Οποιος αγαπιέται από τους Θεούς πεθαίνει νέος. {Μένανδρος}

Πέρασαν κιόλας 23 χρόνια που ο Γιώργος Γεννηματάς δεν βρίσκεται κοντά μας, ανάμεσά μας. 25 Απριλίου του 1994, Μεγάλη Δευτέρα, όταν ο Γιώργος Γεννηματάς ταξίδευε στην αιωνιότητα σε ηλικία μόλις 55 χρονών!!!
Οι Έλληνες αποχαιρέτησαν έναν μεγάλο πολιτικό, έναν άνδρα που τα κύρια χαρακτηριστικά του ήταν το ύφος, το ήθος και η αξιοπρέπεια του!

Επιμέλεια: Νίκος Απόκοτος | rodos info news

genn1Ο Γιώργος Γεννηματάς υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Υπήρξε Υπουργός των κυβερνήσεων του αείμνηστου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και διετέλεσε στα υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας και Εθνικής Οικονομίας και συνέδεσε το όνομά του με μία από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εποχής εκείνης, ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε λυπηθεί πάρα πολύ. Άλλωστε η σχέση του Γιώργου Γεννηματά με τον Ανδρέα Παπανδρέου πολλοί την την χαρακτήρισαν «Σχέση πολιτικά ερωτική».
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δηλώσει μεταξύ άλλων για τον Γεννηματά: «Είχε μία άλλη αίσθηση των γεγονότων από εμάς γιατί έβλεπε τα πράγματα πάνω από σκακιέρα»!
Ένας πολιτικός ιδιαίτερα δημοφιλής και όσοι τον αγαπούσαν αληθινά είχαν να δηλώσουν ότι πολύ πιθανόν να ήταν ο επόμενος πρωθυπουργός!
Σε μία συνέντευξή του είχε τονίσει «Ποτέ δεν αισθάνθηκα την πολιτική σαν επάγγελμα πάνω απ΄ όλα την είδα ως στάση ζωής. Ο ίδιος όταν τον ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι για το πως εξηγεί την υψηλή δημοτικότητα του έλεγε: «Στη ζωή μου κάνω δύο πράγματα: σέβομαι τους άλλους, σέβομαι τον εαυτό μου. Μήπως μου το ανταποδώσουν, δεν ξέρω…»
Στην αναφορά αυτή ζητήσαμε την συνδρομή μερικών ανθρώπων που συνεργάστηκαν με τον Γιώργο Γεννηματά. Ζητήσαμε να μας πουν δυο λόγια και με ευχαρίστηση δέχθηκαν. Σημείωση: Οι δηλώσεις έγιναν όταν κάναμε το πρώτο αφιέρωμα, στα 15 χρόνια από τον θάνατό του! Mιλούν οι: Νίκος Ζωίδης, Γιάννης Παρασκευάς, Κώστας Σκανδαλίδης, Αγγελική Συνοδινού και Κοσμάς Σφυρίου !

dil-1

dil-2

dil-3

dil-4

dil-5

dil-photo

rodos info news