«Το Αμπερνάλλι»: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις (φωτό)

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του περασμένου τριημέρου στη Σορωνή, από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι».

Σε συνεργασία με τα Μέλη του Συλλόγου, Εθελοντές, Φίλους, Οικογένειες των παιδιών που συμμετέχουν στις ομάδες μας και τη στήριξη της Κοινότητας Σορωνής, την Παρασκευή, ανα-βιώσαμε το έθιμο του Άη Γιάννη Κλήδονα (Καλαφουνιάρη) στο Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής, χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς και γευθήκαμε τα όμορφα κεράσματα που προσέφεραν νοικοκυρές. Όπως τονίστηκε και στην εκδήλωση, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να υπάρχουν δράσεις που οι παρευρισκόμενοι, γονείς με τα παιδιά τους από κοινού, να μην είναι απλοί θεατές αλλά να βιώνουν με τη συμμετοχή τους ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Την Κυριακή τη συνέχεια είχαν οι σύγχρονοι χοροί από τις παιδικές μας ομάδες στη Στέγη του συλλόγου, παρουσιάζοντας σύγχρονες χορογραφίες. Πιστεύουμε πως έτσι επιτελούμε με τον καλύτερο τρόπο τους σκοπούς του Συλλόγου μας, δίνοντας στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες, όσο περισσότερες εμπειρίες μπορούμε, για να μάθουν, να βιώσουν και να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τα χόμπι τους. Σε όσους συμμετείχαν στις ομάδες που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς», επιδόθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, ακολουθώντας τη λογική της δια βίου μάθησης και του καλού παραδείγματος για τα παιδιά μας.

Επόμενη δράση του Συλλόγου είναι η 10η Γιορτή Μουσικής, στο Άλσος Αγίου Σουλά, με συναυλίες το Σαβ/κο 8-9 Ιουλίου από τις 19:30 και παράλληλες δράσεις με οργανωμένη κατασκήνωση.

Ενημέρωση: ampernalli.gr, facebook.com/ampernalli. Email: ampernalli@gmail.com.

 

 

το ΔΣ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι»