Ρόδος: Δεν βάζουν μυαλό οι ιδιοκτήτες αδέσποτων αιγοπροβάτων

Αναλυτικά, τα στοιχεία για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως και 31 Δεκεμβρίου του 2018 καταγράφονται στον απολογισμό του προγράμματος ελέγχου ανεπιτήρητων παραγωγών ζώων στο νησί και διάθεσης των προϊόντων σφαγής σε προνοιακές δομές, που έρχεται για έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου.

Επισημαίνεται ότι, η Διεύθυνση Πρωτογενούς τομέα του Δήμου, πραγματοποιεί επιχειρήσεις συλλήψεων των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, επιβάλλει πρόστιμα ανεπιτήρητης βόσκησης και αποδίδει τα προϊόντα σφαγής σε διάφορες προνοιακές δομές.

Όπως αναφέρει στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς τομέα κ. Γιώργος Πόκκιας, καθ’ όλη την περυσινή χρονιά, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 157 συλλήψεις ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων, εκ των οποίων τα 22 με ενώτια και η Διεύθυνση επέβαλε πρόστιμα 1100 ευρώ.

Από τα συνολικά 787,5 κιλά προϊόντων σφαγής, τα 382 κιλά αποδόθηκαν στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, 138 κιλά στο Ίδρυμα Κολυμπίων, 77,5 κιλά κρέας διατέθηκε για τις ανάγκες του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών και 190 κιλά διατέθηκαν στο Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κρεμαστής «Παναγιά η Ελεημονήτρια». rodiaki.gr