Κρητηνία (Αμαρτος): Συνεχίζονται οι ανασκαφές από την Αρχαιολογική Υπηρεσία

Συνεχίζονται οι ανασκαφές από την Αρχαιολογία Υπηρεσία στην Κρητηνία (περιοχή Αμαρτος) χωρίς να να έχει βρεθεί κάτι το αξιόλογο, εκεί όπου θα ανεγερθεί μία ξενοδοχειακή μονάδα (260 κλινών). Στην μονάδα αυτή θα φιλοξενούνται ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται στο μετεγχειρητικό στάδιο θεραπείας σοβαρών παθήσεων (από επεμβάσεις για αφαιρέσεις κακοήθων όγκων). Επενδυτές είναι δύο: Ένας γιατρός από το Ισραήλ μία κυρία ομογενής από την Αμερική. Το έργο επιμελείται η εταιρεία ¨Αμαρτος Οικολογική».

Ο δημοσιογράφος Νεκτάριος Καλογήρου είχε αναφερθεί (μέσα από την Δημοκρατική) για το θέμα αυτό:

Ξενοδοχείο και μαρίνα
Το ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 260 κλινών και θα ανήκει στην κατηγορία των 5 αστέρων. Τα 50 στρέμματα του οικοπέδου ξεκινούν από τη θάλασσα και καταλήγουν κοντά στις ιδιοκτησίες της Ιεράς Μονής «‘Αμαρτος Παναγία». Την εκπόνηση των αρχιτεκτονικών σχεδίων έχει αναλάβει γνωστό, τοπικό γραφείο μηχανικών, που μάλιστα έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το έργο τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής» ο σχεδιασμός προβλέπει την πλήρη ενεργειακή αυτονομία της μονάδας. Ένα τμήμα των κτηρίων θα «φυτευτεί» στην πλαγιά και πάνω από αυτά θα βοηθηθεί η ανάπτυξη φυσικής βλάστησης. Από μόνο του το στοιχείο αυτό κάνει την επένδυση να ξεχωρίζει απ’ όλες όσες έχουν υλοποιηθεί (ανάλογου μεγέθους) μέχρι σήμερα στη Ρόδο.
Στα σχέδια προβλέπεται και η κατασκευή μαρίνας για τον ελλιμενισμό 150 σκαφών αναψυχής. Όταν αυτή θα έχει ολοκληρωθεί, θα αποτελεί τη μοναδική υποδομή αυτής της κατηγορίας για ολόκληρη τη βόρεια πλευρά της νήσου Ρόδου (με εξαίρεση το αλιευτικό καταφύγιο Φανών, που όμως δεν είναι κατασκευασμένο για τουριστική χρήση).
Όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ο φάκελος της οποίας θα δοθεί σύντομα προς έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Μοναδική θέα! Απέναντι βλέπεις τα νησάκια Στρογγυλή, Μάκρη και Αλυμιά

Φωτό από τις ανασκαφές