ΑΝΤΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ

Είναι στιγμές που το ξάφνιασμα από ένα αναπάντεχο γεγονός μας καθηλώνει και μας στερεί τη δυνατότητα κάθε αντίδρασης.

Στο άκουσμα του αδόκητου θανάτου του Πατέρα ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΣΠΑΤΗ θλίψη μεγάλη πλημύρισε την ψυχή και την καρδιά μου για την απώλεια ενός Άξιου Κληρικού, ενός Ανθρώπου της προσφοράς στην τοπική κοινωνία του ΘΕΟΛΟΓΟΥ με πλούσιο και ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο, ενός καλού και αξιαγάπητου κληρικού.

Ο λόγος του Αποστόλου και Ευαγγγελιστή Ιωάννη έρχεται στη μνήμη μας και δίνει παρηγοριά στην ψυχή μας, αυτή την ώρα, που όλου εμείς, «οι ζώντες οι περιλειπόμενοι» προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του κοιμηθέντα Πατέρα ΘΕΟΔΩΡΟΥ, «ένθα ουκ έστι  πόνος, ου λύπη ου στεναγμός» .

Μακάριοι είναι όσοι αποδημούν εις Κύριον έχοντας ως κυρίαρχο σκοπό της ζωής τους την Υπηρεσία Του, είναι όσοι ευρίσκονται ενωμένοι μαζί Του, όσοι είναι ενωμένοι με την Αληθινή πίστη προς τον Πατέρα, προς τον Υιό και προς το Άγιο Πνεύμα.  Και εξηγεί ο Ευαγγελιστής : «… ίνα αναπαύσονται εκ των κόπων αυτών, τα δε έργα αυτών ακολουθεί μετ’ αυτών» .

Μαζί του ο κάθε άνθρωπος δεν παίρνει τίποτε παρά μόνον παίρνει τα έργα «εάν τε αγαθόν, εάν τε κακόν».

Ο Πατήρ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ήταν ταγμένος στην Υπηρεσία του Κυρίου μας η δε ένωσή του με τον Κύριο αποδεικνύεται από τις τελευταίες του στιγμές

μπροστά στην Ωραία Πύλη του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος που υπηρέτησε επί τριακονταετία την ώρα που διάβαζε το Ιερό Ευαγγέλιο.

Η ένωσή του με την Αληθινή Πίστη είναι εκείνη που οδήγησε και τον Αγαπητό του υιό κατά κόσμο Σπυρίδωνα και σήμερα Πατέρα Γεράσιμο να ακολουθήσει τη Μοναχική ζωή.

Ευχάριστος άνθρωπος πάντα χαμογελαστός, αρωγός κάθε ανθρώπου που βρίσκονταν σε αδυναμία, με πλούσιο κοινωνικό έργο και ενεργό συμμετοχή στη καθημερινότητα της κοινότητας που αγάπησε και που αγαπήθηκε

Τριάντα ολόκληρα χρόνια συνεχούς κανονικής υπηρεσίας, στο Θεολόγο

η ζωή και η εν γένει πολιτεία του Πατέρα Θεόδωρου, κατά το διάστημα της Εφημερίας του είναι γνωστή σ’ όλους τους Θολοενούς για το λόγο αυτό και η θλίψη που δημιούργησε σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνον μεγάλη.

Εύχομαι στην οικογένειά του με τη βοήθεια του Κυρίου να ανταπεξέλθουν στο βαρύ πένθος τους

Καλό ταξίδι και Καλό Παράδεισο Πατέρα Θεόδωρε

Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου