Από τη Στρογγύλη θα εκπέμψουν οι ραδιοσυχνότητες κατά τη διάρκεια της ILLW-Διεθνές Lighthouse & Lightship το Σαββατοκύριακο

Strogg

Μια ομάδα από 4 «τρελούς ηλεκτρονικούς» στο χώρο των ραδιοσυχνοτήτων από το Δωδεκανησιακό Σύλλογο πήραν την απόφαση να βρίσκονται επάνω στο νησί Στρογγύλη την ημέρα που θα συντονιστούν όλοι οι ραδιοερασιτέχνες του κόσμου στο «Lighthouse & Lightship» που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, δίνοντας έτσι το μήνυμά τους για την ανάδειξη του πιο σημαντικού σημείου της Ελλάδας, την Στρογγύλη.

Συγκεκριμένα θα μεταβούν τις επόμενες ημέρες στο νησί με την βοήθεια και επίβλεψη της στρατιωτικής Αρχής αφού ώς γνωστό η Στρογγύλη είναι ένα μη προσβάσιμο για απλούς πολίτες σημείο διότι θεωρείται ένας από τους σημαντικούς αμυντικούς σταθμούς της χώρας, αυτό σάν αιτία μάλιστα ήταν και το δύσκολο της όλης επιχείρησης των 4 εθελοντών ραδιοερασιτεχνών μας, αφού θα έπρεπε να περάσουν από τα «40 κύματα» έως ότου τους δοθεί η ειδική άδεια για να πατήσουν το πόδι τους εκεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμπαράσταση που βρήκαν από τη Διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ ήταν ιδιαίτερα σημαντική!

Με τον κωδικό «SZ5RDS / p» θα εκπέμψουν παγκόσμια κατά τη διάρκεια της ILLW (Διεθνές Lighthouse & Lightship) της φετινής στις 16-17/08/2014, αναδεικνύοντας για ακόμα μία φορά τα Ελληνικά Σύνορα οι ραδιοερασιτέχνες, και όπως αναφέρουν, ανάγκη να αναδειχθούν έχουν οι παραμεθόριες περιοχές και όχι η μεγάλες πόλης, ειδικά όταν μικρά νησιά όπως η Στρογγύλη θα πρέπει να βρίσκονται πάντοτε στην πρώτη γραμμή τη ενημέρωσης, όπως ήδη είναι η πρώτη γραμμή των συνόρων μας!

Στρογγύλη είναι ένα μικρό βραχώδες νησάκι διαχειριζόμενη από το Δήμο Μεγίστης το οποίο δέν είναι μεγαλύτερο από 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο γής και το οποίο βρίσκετε σε απόσταση ενάμισι μιλίου από τη Μεγίστη.

Η εκπομπή του «SZ5RDS / p» θα γίνει από το ιστορικό σημείο του νησιού, το φάρο Υψηλή.

Ένας όμορφος φάρος ο οποίος ονομάζεται θέση «Υψηλή» υπάρχει στο νότιο τμήμα της Στρογγυλής. Αρχικά είχε τεθεί σε λειτουργία το 1910, χρησιμοποιώντας λάμπα πετρελαίου,  και η οποία παρήγαγε φωτεινότητα 20 ναυτικών μιλίων. Από το 1987, ο φάρος λειτουργεί αυτόματα πλέον, μόνο με την ηλιακή ενέργεια ενώ η τρέχουσα φωτεινότητα του σήμερα ανέρχεται τα 17 ναυτικά μίλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νησάκι της Στρογγύλης είναι το νοτιοανατολικότερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλα τα μέλη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου (http://www.sz5rds.gr), θα εκτελέσουν μια μίνι DXpedition στο νησάκι Στρογγύλη (IOTAEU-001), 5 ν.μ. νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου (Μεγίστη) το νησί, κατά τη διάρκεια της ILLW (Διεθνές Lighthouse & Lightship Σαββατοκύριακο) της φετινής στις 16-17 / 08/2014.

Αναλυτικά οι ραδιοερασιτέχνες της Δωδεκανήσου στο DXpedition θα ενεργοποιήσουν τις παρακάτω συνολικά συχνώτητες:

DXCC: SV5 (Δωδεκάνησα)

IOTA: EU-001 (Δωδεκάνησα)

GIOTA: DKS-001

MIA: MGD-022

WLOTA: L-1653

ARLHS: GRE-123

ILLW: TBD

Οι συντεταγμένες του Φάρου είναι:

36.10992, 29.63236

36 ° 6.595 ‘N, 029 ° 37.942′ ​​E

36 ° 06 ’36 «Ν, 029 ° 37′ 56» ESZ5RDS / p Στρογγυλή Νησίδα ΕΕ-001

Συγχαρητήρια στους ραδιοερασιτέχνες για αυτή τους την πρωτοβουλία, να αναδεικνύουν δηλαδή και την πιο μικρή γωνιά της χώρας μας ανα τον κόσμο!

Κλείνοντας μεταφέρουμε τα δημόσια ευχαριστήρια πρός την Διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ από όλα τα μέλη των ραδιοερασιτεχνών για την συμπαράσταση της στην όλη τους προσπάθεια.