Απολύονται 50 διασώστες του ΕΚΑΒ από τα νησιά του Αιγαίου

1Astho

Την απόλυση 50 διασωστών του ΕΚΑΒ που υπηρετούσαν στα νησιά του Αιγαίου με συμβάσεις έργου μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Πιο συγκεκριμένα, οι συμβάσεις τους έληξαν στις 19/11 και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «οι υπουργοί Υγείας και η διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις», ενώ πρόκειται για νευραλγικές θέσεις, καθώς υπάρχουν συνεχείς ροές προσφύγων σε αυτά τα νησιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, στη Ρόδο απολύθηκαν εννέα διασώστες, στη Μυτιλήνη δέκα, στη Σάμο πέντε, στη Χίο εννέα, στην Κω εννέα, στην Κάλυμνο τρεις διασώστες και στη Λέρο πέντε διασώστες.
Στα περισσότερα νησιά είναι σαν να «χάνεται» ένα ασθενοφόρο από τις ημερήσιες διακομιδές, ενώ «κινδυνεύουν οι ζωές των ασθενών λόγω μεγάλων καθυστερήσεων».
Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει, επίσης, τη διάλυση των νοσοκομείων και Αμφισσας. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εντέλλονται δύο αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Αμφισσας να μετακινηθούν στο νοσοκομείο Λαμίας. Αυτό από τη μία επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για προβλήματα στις χειρουργικές επεμβάσεις του νοσοκομείου Λαμίας και από την άλλη συντελεί στην ακόμη μεγαλύτερη δυσλειτουργία του νοσοκομείου Αμφισσας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εδώ και ενάμιση μήνα έχει ανασταλεί η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, ενώ κάποιες ημέρες του μήνα δεν εφημερεύει ούτε καρδιολόγος. Σημειωτέον ότι είναι το μοναδικό νοσοκομείο του Νομού Φωκίδας.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος