Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε να γίνεται πολύς λόγος για την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, μία προσπάθεια η οποία εκτιμούμε ότι εκ’ των προτέρων έχει αποτύχει αφού έχει ‘’ξεχυλωθεί’’ από τις παρεμβάσεις που έχει δεχθεί, που δεν αξίζει καν να αναφερθούμε στα αποτελέσματα που θα έχει. Επίσης θεωρούμε ύποπτη την χρονική στιγμή που έρχεται στο προσκήνιο, με δεδομένο το γεγονός ότι η αναδιοργάνωση θεωρητικά είχε ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015.

Από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι την τρέχουσα περίοδο θα έπρεπε να ασχολούμαστε με το γεγονός ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών, οι οποίες στοιβάζονται σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες σε πλατείες, δρόμους και δομές, καθώς και αυτούς που κερδοσκοπούν σε βάρος τους (ιδιώτες, οργανώσεις κ.α.). Ωστόσο εμείς δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τι θα πρέπεινα μας ανησυχεί περισσότερο η κατάσταση που περιγράψαμε παραπάνω σε συνδυασμό με τις νέες αφίξεις μεταναστών που ξεκίνησαν αργά αλλά αυξάνονται σταθερά σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ή ο τρόπος που λειτουργούμε.

Επειδή συμβαίνουν πράγματα και παίρνονται αποφάσεις ¨ελαφρά την καρδία¨ με αποκορύφωμα την απόφαση των διοικούντων να υποχρεώνουν τους μετανάστες να παραμένουν στα νησιά ακόμα και όταν αφήνονται ελεύθεροι, εμείς διαμηνύουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο προς κάθε κατεύθυνσή ότι δεν θα δεχθούμε άπραγοι να μετατραπούν εξ’ ολοκλήρου τα νησιά μας σε άτυπα hot spot από αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων οι οποίοι σύντομα θα καταλήξουν να υπερκαλύπτουν τον τοπικό πληθυσμό με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ο Πρόεδρος

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ

Ο Γεν. Γραμματέας

ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος