Αστυνομικές ειδήσεις από την περιοχή μας

Συλλήψεις (2) ημεδαπών για παράνομη λειτουργία επιχειρήσεων στη Ρόδο

Στις 29-07-2015 το μεσημέρι συνελήφθησαν στη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου δυο ημεδαπές ηλικίας 44 και 25 ετών, γιατί λειτουργούσαν κατά περίπτωση επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

 

Σύλληψη (57) λαθρομεταναστών στην Τήλο Στις 29-07-2015 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στην Τήλο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Τήλου -57- υπήκοοι Συρίας (38 άνδρες και 19 γυναίκες που συνόδευαν 32 παιδιά για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Διενεργείται προανάκριση.

Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού στη Ρόδο Στις 29-07-2015 το απόγευμα συνελήφθη στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν, γιατί σύμφωνα με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου ανακλήθηκε η υπό όρους απόλυσή προς έκτιση του υπολοίπου της ποινής που του είχε επιβληθεί με απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, το οποίο ανέρχεται σε τρία (3) έτη, ένα (1) µμήνα και είκοσι δύο (22) ημέρες, για αγορά- κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο υπηκόου τρίτης χώρας.

Σύλληψη (11) λαθρομεταναστών στη Ρόδο Στις 30-07-2015 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στην Κρεμαστή της Ρόδου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού -11- υπήκοοι Συρίας (5 άνδρες και 6 γυναίκες που συνόδευαν 4 παιδιά) για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Ενεργείται προανάκριση.

Σύλληψη (2) ημεδαπών για κλοπές και ναρκωτικά στην Κω Στις 29-07-2014 το μεσημέρι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω δυο ημεδαποί ηλικίας 19 και 21 ετών κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπών και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση. Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες στις 02/03-03-2015 και 28-07-2015 και αφαίρεσαν από τρία δωμάτια τουριστικών καλυμμάτων χρήματα και προσωπικά είδη των ενοίκων. Επίσης, σε έρευνα που έγινε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στην κατοικία του 21χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -8- μικροσυσκευασίες που περιείχαν ποσότητες ηρωίνης. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (29.07.2015) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά έξι (6) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δυο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 40 και 30 ετών, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση παραποιημένων διαβατηρίων και δελτίου ταυτότητας αρχών Σουηδίας και Λουξεμβούργου επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Σουηδία και το Ην. Βασίλειο.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, δυο υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 33 και 21 ετών, γιατί μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση εξ ολοκλήρου πλαστών διαβατηρίων αρχών Δανίας και Βελγίου επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.