ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ Ο ΑΣΙΑΘΡ

ΠΡΑΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΔΙΤΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ

Κοντά στους μαθητές της Χάλκης βρέθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου με την ευκαιρία του περάσματος από το ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου, του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Channel Regatta 2017. Οι ιστιοπλόοι βρέθηκαν στο όμορφο νησί της Δωδεκανήσου την Κυριακή 18 Ιουνίου, ερχόμενοι από τον Πανορμίτη. Τα σκάφη ελλιμενίστηκαν στο λιμάνι της Χάλκης μετά το τέλος της ιστιοδρομίας.

Οι ιστιοπλόοι του Συλλόγου μοίρασαν αναμνηστικά μπλουζάκια στους μικρούς μαθητές του νησιού και τους ξενάγησαν στα σκάφη, απαντώντας στις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις τους, που είχαν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο που ταξιδεύει ένα σκάφος με τον άνεμο αλλά και με την διαμονή των ιστιοπλόων εντός του περιορισμένου χώρου ενός σκάφους. Τα παιδιά, ιδιαίτερα τα μικρότερα, έμειναν ενθουσιασμένα από την επίσκεψη τους στα ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Επίσης ο ΑΣΙΑΘΡ έκανε μια συμβολική αλλά παράλληλα ιδιαίτερα χρήσιμη προσφορά στο Δημοτικό Σχολείο Χάλκης, δωρίζοντας ένα σύστημα μικροφωνικής εγκατάστασης και δυο ηχεία για να χρησιμοποιούνται στις σχολικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το Σχολείο.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου, με τις μικρές οικονομικές δυνατότητες του, εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητές του προσπαθεί και βρίσκει τρόπους έτσι ώστε να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο τόσο της Ρόδου αλλά κυρίως των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου.