Εικόνες αποκάλυψης: Όταν ο ουρανός του Σίδνεϊ άλλαξε χρώμα

Oι έντονες πυρκαγιές που πλήττουν την Αυστραλία έκαναν την Παρασκευή τον ουρανό πάνω από το Σίδνεϊ να φαίνεται σκούρο πορτοκαλί. Οι πέντε εκατομμύρια περίπου κάτοικοι του υποφέρουν από τον πυκνό καπνό, ενώ πολλοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δείχνουν τις φλόγες να εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς και τους πυροσβέστες να τρέχουν να προλάβουν την εξάπλωση της φωτιάς

BRETT HEMMINGS VIA GETTY IMAGES

Με βάση τους υπολογισμούς, αυτή την ώρα μονάχα στη Νέα Νότια Ουαλία μαίνονται 150 πυρκαγιές με πολλές από αυτές να ενώνονται και να δημιουργούν τεράστιες εστίες που απειλούν να καταπατήσουν ολόκληρες πόλεις.

Οι πυρκαγιές έχουν οδηγήσει στο θάνατο από τις αρχές Νοεμβρίου τουλάχιστον έξι άτομα ενώ έχουν καταστρέψει περισσότερα από 680 σπίτια. Οι φωτιές εξακολουθούν να καίνε τη Νέα Νότια Ουαλία, τη Βικτώρια, τη Νότια Αυστραλία και το Κουίνσλαντ.

Jesus Christ, Sydney – this is the descent into Hell.

Where is the prime minister? How are these unprecedented fires in New South Wales *not* his only focus and concern right now?!

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στα social media είναι συγκλονιστικές. Η Βανέσα Μπάντχαμ περιγράφοντας την έλευση της στην πόλη είπε: «Ήταν σαν την κάθοδο στην κόλαση».

Οι πυρκαγιές γενικά είναι συχνό φαινόμενο στην Αυστραλία αλλά φέτος -και μετά από ένα καυτό καλοκαίρι- η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο.

DON ARNOLD VIA GETTY IMAGES

REUTERS
Reuters

MARK EVANS VIA GETTY IMAGES

SAEED KHAN VIA GETTY IMAGES

MARK METCALFE VIA GETTY IMAGES

 

(Με πληροφορίες από HuffPost Uk)