Μπήκε ο Δεκέμβριος, ο μήνας του απολογισμού

10816123 10205452270644943 742991734 n

Γράφει η Ματίνα Αμερικάνου  Μπήκε ο Δεκέμβριος, ο μήνας του απολογισμού. Τί έκανα το έτος που πέρασε, πόσο γρήγορα πέρασε, πόσο ευτυχισμένη ήμουν, τι άλλο θα ήθελα να κάνω, τι με στεναχώρησε, ποιός ήταν μακριά μου και ποιος κοντά μου? Μέτρησα χαρές, μέτρησα πίκρες , μέτρησα υγεία,

μέτρησα αρρώστια, αχαριστία. Ξέρετε τι θα κρατήσω απο όλα αυτά, τη ΣΟΦΙΑ που μου άφησαν, τα μαθήματα που πήρα , καμία πικρία μόνο ΣΟΦΙΑ, γιατί αυτό είναι η ζωή, η σκοπιά από την οποία βλέπουμε τα πράγματα και μας κάνουν ευτυχείς η δυστυχείς . Επιλέγω ευτυχία λοιπόν και ΣΟΦΙΑ, παίρνω φόρα για να μπω στο πνεύμα τον εορτών με πολύ αισοδοξία για τη ζωή με πολύ αγάπη για τη ζωή.
matina-amΑς στολίσουμε την καρδιά και το μυαλό μαζί με τα σπίτια μας, ας φτιάξουμε γλυκά όνειρα και συνταγές χαράς και δημιουργίας μαζί με τα μελομακάρονα μας κι όλα αυτά να ανοίξουμε την αγκαλιά μας και να τα μοιραστούμε με τους συνανθρώπους μας.
Έτσι γίνεται ο κόσμος πιο όμορφος ξεκινώντας από μέσα μας . Αγάπη και σοφία για το έτος που θα φύγει, αισιοδοξία και ευλογία για το έτος που θα έρθει.