Ο όμιλος Γ. Δασκαλαντωνάκη στη διεκδίκηση ξενοδοχείων στην Ελλάδα

Μία ακόμη προσπάθεια να μπει δυνατά στο κομμάτι της εγχώριας ξενοδοχειακής αγοράς καταβάλλει αυτή την περίοδο ο όμιλος Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, διεκδικώντας μερίδιο από την «πίτα» που δημιουργούν τα κόκκινα δάνεια των ξενοδοχείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη ήταν η εταιρεία διαχείρισης που επελέγη από το γνωστό fund της Μarathon, ως εταίρος για το κομμάτι της διαχείρισης στο διαγωνισμό που πραγματοποιεί ο όμιλος της Eurobank για το πρώην ξενοδοχείο Sofitel Capsis στη Ρόδο. Επιπλέον, ήταν και ο εταίρος του γνωστού fund της Lone Star στη διαδικασία της διεκδίκησης του Hilton Αθηνών στο σχετικό διαγωνισμό της Alpha Bank, όπου τελικά προτιμητέος επενδυτής έχει αναδειχθεί το ελληνοτουρκικό σχήμα των Κωνσταντακόπουλου- Dogus.

Σημειωτέον ότι ο όμιλος Γ. & Τ. Δασκαλαντωνάκη διαχειρίζεται αυτή την στιγμή δύο από τα σημαντικότερα και πολυτελή ξενοδοχειακά ακίνητα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το Sheraton Sofia Hotel Balkan (φωτ.) και το Metropol Palace στο Βελιγράδι, που συνδέονται με το brand των Luxury Collection Hotels & Resorts, του ομίλου της Starwood. Η αξία των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ.

Της Στεφανίας Σούκη|newmoney.gr