Δήμαρχος Ροδίων: Ελάτε να σας δείξουμε την… μασεράτι!

Επιστολή Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine

Σχετικά με άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας την 30η Αυγούστου 2016, και το οποίο φέρει τον τίτλο «Ρόδος χωρίς μέλλον – το ελληνικό νησί κάποτε ήταν η Μασεράτι της τουριστικής βιομηχανίας, σήμερα δεν είναι παρά ένα μικρό αυτοκίνητο», θεωρούμε ότι ο τίτλος του άρθρου παρουσιάζει λανθασμένα την πραγματικότητα.

Κατά την παραμονή του στο νησί ο δημοσιογράφος της εφημερίδας σας ζήτησε συνέντευξη από το Δήμαρχο, συνέντευξη την οποία εν τέλει ποτέ δεν πραγματοποίησε παρόλο που είχε εγκριθεί, με συνέπεια να μην αποτυπώσει θεμελιώδεις αλήθειες στο άρθρο του.
Σαφώς και η Ρόδος φημίζεται για τον ήλιο και τη θάλασσά της. Στη μυθολογία ήταν γνωστή ως δώρο του Δία στον Απόλλωνα, θεό του Ήλιου, το νησί με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στη Μεσόγειο.

Ωστόσο η Ρόδος έχει και μια πλούσια ιστορία άνω των 3000 ετών. Σε όλη της την ιστορία η Ρόδος αποτελούσε και αποτελεί ένα σταυροδρόμι των πολιτισμών, που αποτυπώνεται σήμερα με ιστορικά μνημεία, αγάλματα, αρχαιολογικούς χώρους όπου έζησαν και δίδαξαν αρχαίοι φιλόσοφοι, γλύπτες, ζωγράφοι και αναδείχθηκαν ολυμπιονίκες, αναγνωρισμένη από την UNESCO σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της. Σήμερα διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2016.

Στη σύγχρονη εποχή, εκτός του ήλιου και της θάλασσας, εκτός του πλούσιου πολιτιστικού υπόβαθρου, ο προορισμός Ρόδος προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας εγκαταστάσεις, ποιοτικά τοπικά προϊόντα, καταπληκτικής ομορφιάς περιπατητικά τοπία, προσφέροντας στον επισκέπτη έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι προορισμός για 2.500.000 επισκέπτες ετησίως, οι 400.000 από τους οποίους είναι Γερμανοί πολίτες.

Φρονούμε συνεπώς, ότι η Ρόδος είναι πράγματι μια Μασεράτι του χώρου, ΚΑΙ έχει δυναμική ανάπτυξης, ΚΑΙ φυσικά έχει ένα λαμπρό μέλλον.
Για αυτό και προσκαλούμε κλιμάκιο δημοσιογράφων σας, να σας φιλοξενήσουμε και να σας ξεναγήσουμε στην ιστορία και τις ομορφιές της σύγχρονης Ρόδου.