«Κάτω Πέτρες»: Άμεση ανάγκη να τοποθετηθεί πλέγμα – δίχτυ προστασίας

Άμεση ανάγκη να τοποθετηθεί πλέγμα – δίχτυ προστασίας στην περιοχή «Κάτω Πέτρες» στην είσοδο της πόλης της Ρόδου, για να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις

Αυτοψία πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στην περιοχή «Μόντε Σμιθ» και «Κάτω Πέτρες» της Ρόδου που πλήγηκε πρόσφατα από πυρκαγιά (1.9.2017). Ο κ. Χ. Κόκκινος πιστοποίησε το μέγεθος της καταστροφής και τους κινδύνους που υπάρχουν, ενόψει μάλιστα των βροχοπτώσεων που αναμένονται κατά τη φθινοπωρινή περίοδο.

Με αφορμή την παραπάνω αυτοψία, απέστειλε έγγραφο (α.π. Οίκ. 228/4.9.2017) προς τους αρμοδίους για ενέργεια (Π.Ν.Αι., Δήμο Ρόδου, Δασαρχείο, Αρχαιολογία) εκφράζοντάς τους την αγωνία του αλλά κυρίως την αναγκαιότητα για άμεσες παρεμβάσεις στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ο κ. Χ. Κόκκινος ζήτησε τα εξής:

  • Να τοποθετηθεί πλέγμα – δίχτυ προστασίας στην περιοχή «Κάτω Πέτρες», διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αποκόλλησης και κατολίσθησης βράχων με αρνητικές συνέπειες για τα διερχόμενα οχήματα με τους επιβαίνοντές τους. Ο κίνδυνος αυτός θα μεγαλώσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα που αναμένονται βροχοπτώσεις λόγω της έλευσης του φθινοπώρου.
  • Να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή «Μόντε Σμιθ» (στο δασικό μέρος, στις κατεστραμμένες κολώνες φωτισμού κ.λπ.),
  • Να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των φορέων και να πραγματοποιηθούν στο νησί της Ρόδου και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου αναδασώσεις.