Μεγάλη επιτυχία και φέτος η γιορτή κρασιού στον Εμπωνα

Για άλλη μια χρονιά  ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΩΝΑ «Ο ΑΤΤΑΒΥΡΟΣ» παρουσίασε μια πολύ εκδήλωση. Ένα διήμερο εκδηλώσεων με την 61η γιορτή κρασιού. Πολλά τα συγχαρητήρια του κόσμου και αυτή την φορά σε όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Συγχαρητήρια απέστειλε και ο Σύλλογος:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 61η ΓΙΟΡΤΉ ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΜΠΩΝΑ.

Η 61η  γιορτή κρασιού ολοκληρώθηκε για ακόμη μία χρονιά με μεγάλη επιτυχία στο χωριό του Έμπωνα. Η αρχαιότερη γαστρονομική γιορτή που διοργανώνεται για πολλά συνεχή χρόνια στο νησί μας, αναδεικνύει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, και  έτσι παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Η σοφία και η εμπειρία των παλαιότερων σε συνδυασμό με την φρεσκάδα και την όρεξη  των νέων μεταφέρουν τις παραδόσεις στις νεότερες γενιές…

Ο κόσμος που μας τίμησε με την παρουσία ξεπέρασε σε αριθμό κάθε προσδοκία αφού άγγιξε κατά προσέγγιση τις 6000 .Αν και δεν υπήρχε δυνατότητα να καθίσουν όλοι ήταν τέτοια η ένταση και η ομορφιά της εκδήλωσης που και όρθιοι απήλαυσαν τα προσφερόμενα προιοντα που η αφθονία τους δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο. Είχαν τη δυνατότητα να γευθούν άφθονο κρασί και διάφορα τοπικά εδέσματα, όπως μουσταλευριά, σταφύλι και γιαούρτι με γλυκό σταφύλι τα οποία προσφέρονταν δωρεάν και να διασκεδάσουν με γνωστούς καλλιτέχνες και ορχήστρες από τον τόπο μας.Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος του Συλλόγου μας σε όλη την διάρκεια της βραδιάς φούρνιζε χωριάτικο ψωμί. Εντυπωσιακή διαδικασία αποτέλεσε  η παρασκευή της μουσταλευριάς στο χώρο της γιορτής.

Το γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και ο κόσμος διασκέδασε με αστείρευτο κέφι και χαρά αφού στον γευστικό «κόσμο του κρασιού» ταξιδέψαμε με την συντροφιά της μοναδικής Μελίνας Ασλανίδου και του Χρήστου Παπαδόπουλου και οι μουσικοί μας Γιάννης Κλαδάκης,Αλέξανδρος Περούλης και Νομική Στάππα.

Τα χορευτικά του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, του συλλόγου Ποντίων Ρόδου

«ο Διγενής» και Ασφενδίου Κω  «ο Θεόκριτος» έδωσαν  μία ιδιαίτερη γεύση στη βραδιά.

Εδώ και 61 χρόνια ο Έμπωνας της Ρόδου, το ορεινό αυτό χωριό, διατηρεί το πρώτο όνομα στην παραγωγή κρασιού και αναδεικνύει τις παραδόσεις του τόπου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έμπωνα «ο Αττάβυρος» που διοργάνωσε αυτό το μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:

τους συνδιοργανωτές Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που εκπροσώπησε ο κύριος Ζανετιδης, Δ.Ο.Π.Α.Ρ, το Δήμο Ρόδου που εκπροσώπησε ο δήμαρχος κ. Χατζηδιακος, τη Δημοτική Κοινότητα Έμπωνα ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Καρναβά Μιλτιάδη, με το εργατικό προσωπικό της να υπεβάλλει εαυτό ωστέ να είναι όλα εγκαιρα έτοιμά πρίν , κατα την διάρκεια και μετά το πέρας του εορτστικού τριημέρου.

Την Ελληνική Αστυνομία, την ΔΙΑΣ  security services, όλους τους χορηγούς επικοινωνίας. Τους οινοπαραγωγούς για την προσφορά των κρασιών, τους σταφυλοπαραγωγούς για τη διάθεση διάφορων ποικιλιών βρώσιμου σταφυλιού, τους χορηγούς για την οικονομική στήριξη, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των χωριών Σιάνα, Μονόλιθος και Ίστριος αλλά και τους επιχειρηματίες εστίασης του Έμπωνα  για τα τραπεζοκαθισματα που μας δάνεισαν, τις τοπικές ορχήστρες Αλέξανδρου Περούλη, Γιάννη Κλαδάκη  και Νομικής Στάππα .

Τις ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ του χωριο για την ακούραστη βοήθεια σε όλες τις ετοιμασίες της γιορτής και τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας, που και φέτος έδωσαν το παρόν και συνέβαλαν ακούραστοι στο μέγιστο βαθμό για την επιτυχία της γιορτής μας με τα μέλη του ΔΣ να αφήνουν κάθε προσωπική δραστηριότητα και να δίνουν όλο το έιναι τους στην διοργάνωση της γιορτής.Ζητάμε την κατανόηση σας για όποια αστοχία εντοπίζεται στην υλοποιηση ή στο κομμάτι της εξυπηρέτησης ,σιίγουρα δεν ήταν εσκεμμένο…

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ,ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ……… !!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΜΑΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, ΓΙΑ ΤΗΝ 62Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ…………….!!!!

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ