Εξέγερση Παραδεισιωτών για το κλείσιμο του Ταχυδρομικού τους Γραφείου

paradΛειτουργία του Ταχυδρομικού Γραφείου Παραδεισίου.

Αξιότιμοι κύριοι,
Ενόψει του ακούσματος της παύσης λειτουργίας του Ταχυδρομικού Γραφείου Παραδεισίου που ορίστηκε για τις 11 Δεκεμβρίου 2013 και μετά από Γενική Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων μας που συγκαλέσαμε την 1η Δεκεμβρίου 2013, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
1) Είμαστε αντίθετοι με το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Γραφείου της Κοινότητάς μας, για τους γνωστούς λόγους που αναφέρονται στο από 5/5/2011 έγγραφο που σας στείλαμε (σας επισυνάπτουμε αντίγραφο). Για την τοπική μας κοινωνία είναι πολύ σημαντική η λειτουργία αυτού του Γραφείου γιατί είναι το μόνο ζωντανό κύτταρο του χωριού μας.
2) Για το υψηλό κόστος λειτουργίας του που ισχυρίζεστε ότι είναι μια από τις αιτίες της παύσης του, το αντικρούουμε και σας γνωρίζουμε ότι ο ένας από τους δυο «υψηλόμισθους» υπαλλήλους του, πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί τον Απρίλιο του 2014.
3) Όσο αφορά το κόστος του ενοικίου του Γραφείου που πληρώνουν τα ΕΛ.ΤΑ., σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι ίσως το χαμηλότερο ενοίκιο ανά την Ελλάδα.
4) Ο συγχωριανός μας συνταξιούχος ΕΛ.ΤΑ., Κούτρος Γεώργιος του Βασιλείου, σε καθημερινή βάση βρίσκεται εντός του Ταχυδρομικού Γραφείου και προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του, γεγονός που αντισταθμίζει την πρόφαση και δικαιολογία του δωρεάν ενοικίου του Γραφείου σας στην γειτονική Κοινότητα Κρεμαστής, που δε θα έπρεπε να είναι.
5) Εναλλακτικά και ως δείγμα καλής θέλησης, κατόπιν προτάσεώς μας η
προϊσταμένη του Γραφείου δέχθηκε να γίνει το Γραφείο μονοπρόσωπο κατάστημα
και να απαλλαγεί από τα πρακτορεία τα οποία θα μετατεθούν στο Ταχυδρομικό
Γραφείο της Ιαλυσού και αναλαμβάνει να κάνει εντός του ωραρίου της και τη
δωρεάν διανομή επιστολών.
Επειδή η απόφαση των ΕΛ.ΤΑ. κρίθηκε άδικη, λανθασμένη και επιζήμια για το
χωριό και την περιοχή μας, η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων αποφάσισε ομόφωνα:
Α) Αν κλείσει το Γραφείο, καμιά από τις καταθέσεις των κατοίκων μας και των κατοίκων των γύρω εξυπηρετούμενων χωριών δεν θα παραμείνει στα Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Αντιθέτως όλες οι καταθέσεις θα μεταφερθούν στις
τράπεζες.
Β) Κάθε άλλη κίνηση που δύναται να εξυπηρετηθεί μέσω άλλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος (π.χ. συντάξεις, επιδόματα κ.λ.π.) θα μεταφερθεί σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα.
Γ) Σε περίπτωση που δεν ανακληθεί άμεσα και οριστκά η απόφαση της διοίκησής σας για το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Γραφείου Παραδεισίου, τότε οι κάτοικοι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της απόφασής τους για κατάληψη του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητάς μας.
Για όλα τα παραπάνω, σας παρακαλούμε να ξανασκεφτείτε και να επανεξετάσετε την
απόφασή σας για την παύση λειτουργίας του Ταχυδρομικού μας Γραφείου, λαμβάνοντας υπόψη σας όλα τα κοινωνικά κριτήρια που σας έχουμε ήδη εκθέσει.

Ο Πρόεδρος
της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου

Μιχαήλ Χατζηκαντής