Ποιες γυναικολογικές εξετάσεις πρέπει να κάνετε ετησίως;

giatros eksetaseis

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος δεν είναι μόνο το τεστ Παπ ή ένας απλός υπέρηχος, αλλά περιλαμβάνει ουσιαστικές και ολοκληρωμένες εξετάσεις
Ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος αποτελείται από μια σειρά εξετάσεων πολύ σημαντικών για την υγεία και τη γονιμότητα της γυναίκας. Είναι ένα σύνολο από κλινικές παρατηρήσεις που έχουν ως πρωταρχικό στόχο την προστασία του γυναικείου οργανισμού και τον εντοπισμό τυχών παθήσεων, οι οποίες δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα.
Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος δεν είναι μόνο το τεστ Παπ ή ένας απλός υπέρηχος, αλλά περιλαμβάνει ουσιαστικές και ολοκληρωμένες εξετάσεις. Έτσι, μια φορά το χρόνο, γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία επιβάλλεται να υποβάλλονται στους εξής ελέγχους:

Ιατρικό ιστορικό

Περιλαμβάνει το παθολογικό και χειρουργικό ιστορικό της γυναίκας και της οικογένειά της. Μελετάται ενδελεχώς το μαιευτικό και το φαρμακευτικό παρελθόν της γυναίκας καθώς και το ιστορικό αντισύλληψης, συμπτωμάτων και εμμήνου ρύσης.

Τεστ Παπ

Είναι η συλλογή κυττάρων από τον τράχηλο προκειμένου να διερευνηθούν οι πιθανότητες ύπαρξης καρκίνου του τραχήλου και το ενδεχόμενο προσβολής από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και των ποικίλλων εκδηλώσεών του (προκαρκινικές αλλοιώσεις, κονδυλώματα). Προϋποθέσεις για τη σωστή πραγματοποίηση του ελέγχου είναι η συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη σεξουαλικών επαφών, η αποχή από σεξουαλική δραστηριότητα για 24 ώρες και η απουσία περιόδου.

kontasou.gr