Κρεμαστή: Εντυπωσιακή η φετινή έναρξη του πανηγυριού καθώς και τα εγκαίνια της Εκθεσης

Εντυπωσιακή η φετινή έναρξη του πανηγυριού καθώς και τα εγκαίνια της Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας. Συγκεκριμένα, η έναρξη του πανηγυριού πλαισιώθηκε από πυροτεχνήματα, πλούσιο μουσικό πρόγραμμα του συγκροτήματος White Noise που ψυχαγώγησε πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στο χωριό μας. Οι μουσικές τους επιλογές ακουγόταν σχεδόν σε κάθε γωνιά του χωριού δίνοντας ιδιαίτερη ζωντάνια, χαρά ακόμα και αφορμή για χορό.

Τα εγκαίνια της Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας πραγματοποιήθηκαν με ξεχωριστή λαμπρότητα καθώς παρευρέθηκαν : ο σεβασμιότατος κκ. Κύριλλος, ο Πανοσιολογιότατος Μελίτων  ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κόνσολας, η Βουλευτής κ. Ιατρίδη, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και του Δήμου Ρόδου, και ο Πρόξενος της Τουρκίας Atif Sekercioglu.

Φέτος η Έκθεση είναι εμπλουτισμένη με νέου εκθέτες και αποτελείται από ξύλινα σπιτάκια που αρμόζουν ιδιαίτερα στο περιβάλλον και την αισθητική του υπαίθριου αυτού χώρου. Συγκεκριμένα, η Έκθεση πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με την εταιρεία ΧΡΟΣΟΝΤΙΜ  μέλος του ομίλου ΑΝΟΔΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση εκθέσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής τόνισε στο λόγo του ότι η  διοργάνωση της έκθεσης είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της οργανωτικής Επιτροπής, το Δήμο Ρόδου καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τους οποίους ευχαρίστησε θερμά.

Ο λόγος του:

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Θα ήθελα, ως πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας  Κρεμαστής, να σας καλωσορίσω στα εγκαίνια της Πανελλήνιας  Έκθεσης  Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας.

Επίσης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μας τιμάτε με την παρουσία σας στον ιδιαίτερο αυτό θεσμό που γιορτάζει 54 χρόνια συνεχούς πορείας.

Η ιστορία της Πανελλήνιας Έκθεσης Κρεμαστής ξεκινά το 1965 με πρωτοβουλία του Υπουργού Βιομηχανίας αείμνηστου Ιωάννη Ζίγδη και του τότε Κοινοτάρχη αείμνηστου Γιωργίου Τοδουλάκη.

Η έκθεσή μας εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με νέα προϊόντα και νέους εκθέτες απ όλη την Ελλάδα τους οποίους ευχαριστούμε πολύ που στηρίζουν το πολιτιστικό αυτό γεγονός παρά τις ενδεχόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω τουριστικής αιχμής. 

Καθοριστική σημασία για την ανάπτυξής της έκθεσης έχει ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που προσελκύει πλήθος πιστών στη Χάρη Της με αποτέλεσμα να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμό των επισκεπτών.

Φέτος πραγματοποιούμε την Έκθεση σε συνεργασία με την εταιρεία ΧΡΟΣΟΝΤΙΜ  μέλος του ομίλου ΑΝΟΔΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση εκθέσεων.

Η διοργάνωση της έκθεσης είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της οργανωτικής Επιτροπής, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω  τον Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κρεμαστής, «Παναγιά η Ελεημονήτρια» για την άψογη συνεργασία στα 5 χρόνια θητείας μου.   

Επίσης,  θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζηδιάκο Φώτη καθώς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συμβολή τους στην υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται για την πραγματοποίηση τη έκθεσης.

θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο Γεώργιο για την στήριξη του θεσμού μας, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος της έκθεσης με παραγωγούς από όλα τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.