Τα εντυπωσιακά…Salto Mortale στην παραλία ΕΛΛΗ

Την εποχή που το Ξενοδοχείο των Ρόδων είχε την παραλία του Έλλη ιδιωτική, και επιτρέπονταν το μπάνιο μόνο στους πελάτες του.

Μάλιστα επί Ιταλικής κατοχής την είχαν περίφραξη, με τσιμεντένια καλαίσθητα κολονάκια. Τα οποία παρέμειναν μέχρι και την δεκαετία του 70 – 80 μετά τα γκρέμισαν.

Αλίμονο σε όποιον τα παραβίαζε, ο κ Λεωνίδας καραδοκούσε.

Φύλακας τότε της παραλίας του ξενοδοχείου ο κ Λεωνίδας, με το κοντό του γαλάζιο Σορτσάκι, την αμάνικη άσπρη Κανοτιέρα, και το χαρακτηριστικό ψάθινο καπέλο που φορούσε για τον Ήλιο.

Που να μας προλάβει, που από την μια μας έδιωχνε και μόλις έφευγε πηδούσαμε τον τσιμεντένιο φράχτη και βουτούσαμε γραμμή για το Τραμπολίνο .

Πότε πότε έκανε τα στραβά μάτια και έδινε τόπο στην οργή, γιατί ήταν και η πιο κοντινή απόσταση για να πάμε στο Τραμπολίνο να κάνουμε τα έργα μας, και να δείξουμε κορδωμένη της ικανότητες μας στης βουτιές.

Αρχίζαμε από την πρώτη εξέδρα, μετά την δεύτερη, για να καταλήξουμε τελευταία στην τρίτη και ψηλότερη, για την μεγαλύτερη βουτιά, και να χειροκροτηθεί αυτός που θα έκανε το ποιο εντυπωσιακό <<Salto Mortale>> όπως το λέγαμε.

Πάντα νικητής ήταν ο τεράστιος Μερκούρης από την συνοικία του Αγίου Ιωάννη με την ωραιότερη και πιο στιλάτη βουτιά.

Οχχχχχ βυθίστηκα πάλι στης αναμνήσεις του Χτες και θα σας γράφω μέχρι αύριο ο ονειροπόλος, αλά τί να κάνω ??

Ξεχνιούνται αυτές οι εποχές, όχι σας ρωτάω ξεχνιούνται ??