ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΔ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Στις 17 & 18 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η εκπαίδευση του Νέου Βασικού Σχολείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ν/Σ Δωδ/σου με θέμα το Υγρό Στοιχείο. Από το σχολείο, που περιλάμβανε επιπλέον εκπαίδευση: στις Πρώτες Βοήθειες, τις Τηλεπικοινωνίες, τη Μετεωρολογία και τη Σχοινοδιάσωση, θα προκύψει ένα νέο φυτώριο εθελοντών με διάθεση να προσφέρουν στον τόπο μας. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από τους πιο έμπειρους εθελοντές του είδους, από την Ρόδο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Η ΕΟΔ επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τους χορηγούς του Βασικού Σχολείου: Ξενοδοχείο Parthenon, Ξενοδοχείο Semiramis, Allegory Boutique Hotel καθώς επίσης και το ρακάδικο Δροσουλίτες αλλά και το Κολλέγιο Ρόδου που για ακόμα μία φορά διέθεσε την πισίνα του σχολείου για τις ανάγκες εκπαίδευσης της ομάδας. Η προσφορά τους είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς συμβάλλει στην ενδυνάμωση της τοπικής ΕΟΔ, ώστε να μπορεί να προσφέρει περισσότερα στον τόπο μας και ευχόμαστε να αποτελέσει μία πράξη – προσφορά προς μίμηση.

Εν τω μεταξύ η ΕΟΔ Ν/Σ Δωδ/σου συμμετείχε στις 3-4 Δεκεμβρίου, στο Διήμερο Γυμνάσιο Προσομοίωσης Καταυλισμού Σεισμοπλήκτων, μαζί με άλλες εθελοντικές ομάδες του νησιού, που οργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πλησίον του Αρχαίου Σταδίου.

Επιπλέον, μέλη της ομάδας μετέβησαν στον Νοσοκομείο Ρόδου όπου έδωσαν δείγμα σάλιου για τον έλεγχο ιστοσυμβατότητας ώστε να βρεθεί δότης μυελού των οστών, για ένα 3χρονο κοριτσάκι από τη Ρόδο που πάσχει από λευχαιμία.

Από την ΕΟΔ Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Φωτό από το 1ο Βασικό Σχολείο της ΕΟΔ Ν/Σ Δωδ/σου