Διάκριση του ΕΠΑΛ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ συμμετείχαν με την ταινία ντοκιμαντέρ «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ» στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Σινεμά… Διάβασες;» και κατάφεραν να διακριθούν στην κατηγορία κινηματογραφικής αφίσας μεταξύ  228 σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Τον 8ο Διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η ΕΡΤ και το Σπίτι της Κύπρου – Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ με το οποίο έλαβε μέρος στο διαγωνισμό το ΕΠΑΛ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ αποτελεί ένα αμάλγαμα του παρόντος με στοιχεία του παρελθόντος σημαντικών κτιρίων της Ρόδου που διαδραμάτισαν ιδιαίτερο ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Grande Albergo Delle Rose, Θέρμαι και Έλαφος. Το ντοκιμαντέρ αυτό στηρίζεται στην επιμελημένη και αναλυτική έρευνα που πραγματοποίησε το σχολείο μας για την ιστορία και τη χρήση των κτιρίων από το παρελθόν έως σήμερα χρησιμοποιώντας τόσο δευτερογενές όσο και πρωτογενές υλικό.

Συμμετείχαν μαθητές και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου. Αναλυτικά συμμετείχαν οι: Γιαννέττου Σάββας, Ζαγοριανού Αγγελική, Καΐκη Μαρία, Καλούδης Μιχαήλ, Καφετζής Μιχαήλ, Κουμλελή Φωτεινή, Μπάρμπας Άγγελος, Παγκά Σωτηρία, Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, Τσιμπιδάκης Λουκάς και Χρυσοβέργης Χρυσοβέργης Απόλλων.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ζησοπούλου Αναστασία, κλ. ΠΕ19, Κωστούλα Παρασκευή, κλ. ΠΕ18.35  και Χατζηπλής Παναγιώτης, κλ. ΠΕ09.

Μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://epal-parad.dod.sch.gr/autosch/joomla15/index.php/students/activities/educational/91-sxoliko-etos-2017-2018/226-symmetoxi-ston-8o-diethni-mathitiko-diagonismo-tainion-mikroy-mikous