Καμπάνα ΕΣΡ στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon με διπλό πρόστιμο

Δύσκολη μέρα αποδείχτηκε η 17η Οκτωβρίου για τον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, αφού το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε διπλό πρόστιμο στο κανάλι. Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ καλεί τους ιθύνοντες να πληρώσουν 100.000 ευρώ λόγω της μετάδοσης ψευδούς ειδήσεως στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» για σύλληψη του προέδρου της εταιρίας Nielsen και λόγω προσβολής προσωπικότητας του τελευταίου. Επιπλέον επέβαλε πρόστιμο ύψους 135.000 ευρώ για μετάδοση τηλεκουίζ κατά τη διάρκεια ωρών που μπορεί να παρακολουθούν παιδιά.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι για τον ίδιο λόγο, το Συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο, ύψους 120.000 ευρώ, στον Ant1 ενώ πρόστιμο ύψους 15.000 επεβλήθη και ΑΡΤ TV  για μετάδοση παιχνιδιού, το οποίο η Επιτροπή Παιγνίων έχει χαρακτηρίσει μη τυχερό.

Να διευκρινίσουμε ότι οι καταγγελίες που γίνονται στο ΕΣΡ  εξετάζονται από το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του και αν αποδειχθούν βάσιμες, κηρύσσεται η νομική διαδικασία κατά των παραβατών του. Τέτοιου είδους καταγγελίες ωστόσο μπορούν να αποδειχτούν μοιραίες στον μελλοντικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.