«Κόφτης» και στην Eurovision! Πρώτη φορά εκτός η Ελλάδα

Η εμφάνιση του συγκροτήματος «Argo» σχολιάστηκε επίσης με αρνητικό τρόπο στο Twitter και από το BBC!

Οι «Argo» ήταν η φετινή ελληνική συμμετοχή με ένα τραγούδι που μιλούσε για το προσφυγικό με έντονο το ποντιακό στοιχείο, καθώς ήταν τραγουδισμένο στα ποντιακά και τα αγγλικά, ενώ το συνόδευε η ποντιακή λύρα.

Τους Argo αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Elbrus – Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

Η ελληνική συμμετοχή των «Argo» εμφανίστηκε δεύτερη στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού που διεξήχθη χθες βράδυ στο Globe Arena της Στοκχόλμης, με οικοδεσπότες τον περσινό νικητή του διαγωνισμού, Μανς Ζέλμερλοου και την παρουσιάστρια Πέτρα Μέντε. Από ελληνικής πλευράς μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ τον διαγωνισμό παρουσίασαν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η Κύπρος στον τελικό

Από τις 18 χώρες που συμμετείχαν στον πρώτο ημιτελικό προκρίθηκαν οι δέκα, οι οποίες είναι: Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Κροατία, Αυστρία, Αρμενία, Τσεχία, Κύπρος, Μάλτα.

Οι χώρες που προκρίθηκαν χθες το βράδυ θα προστεθούν στις δέκα που θα προκριθούν από τον δεύτερο ημιτελικό που θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη 12 Μαΐου, και φυσικά στις BIG 5, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τη διοργανώτρια Σουηδία, και θα αποτελέσουν τις 26 χώρες που θα πάρουν μέρος στον τελικό του Σαββάτου, 14 Μαΐου.

Στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision, πάντως, την παράσταση έκλεψε η εμφάνιση της Ρωσίας. Αλλωστε, είναι και το μεγάλα φαβορί. Το «You Are The Only One» του Sergey Lazarev έχει μπόλικο άρωμα Ελλάδας αφού τη μουσική έχει γράψει ο Δημήτρης Κοντόπουλος ενώ τη χορογραφία έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Ο τραγουδιστής είναι ντυμένος στα μαύρα όπως και οι τέσσερις χορευτές που εμφανίζονται για πολύ λίγο μαζί του στη σκηνή ενώ η παρουσίαση του είναι πολύ εντυπωσιακή.