Απίστευτο: Σχολιάστρια της ΕΡΤ τρώει «στον αέρα» και μιλάει μπουκωμένη

 Κυριολεκτικά σαν στο σπίτι της -ίσως και ακόμη πιο χαλαρά- φαίνεται ότι νιώθει στην ΕΡΤ η σχολιάστρια της Φόρμουλα 1

Όπως συμβαίνει σε όλες τις σχέσεις στις οποίες αναπτύσσεται οικειότητα, η κυρία Πόπη δεν θα αργούσε να περάσει στο επόμενο επίπεδο: Θεωρώντας δεδομένο ότι η ΕΡΤ είναι μια προέκταση του σαλονιού, της καφετέριας, του συνοικιακού καφενείου, τόσο για το κοινό όσο και για την ίδια, σήμερα υπέθεσε πως κανείς δεν θα παραξενευόταν εάν τσίμπαγε λίγο από το κέικ που είχε φέρει μαζί της, ένεκα των γενεθλίων ενός από τους αγαπημένους της «μικρούς», όπως με στοργή απευθύνεται στους νεότερους εκ των πιλότων της F1. Στην προκειμένη περίπτωση το τιμώμενο από την κυρία Παπαμιχαήλ πρόσωπο ήταν ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος, μάλιστα αναδείχθηκε νικητής στον αγώνα της Μαλαισίας. Οπότε, γνωρίζουμε ότι το κέικ της κυρίας Πόπης, αν μη τι άλλο, του έφερε και γούρι.

Χαρακτηριστικό του υπέροχα ζεστού κλίματος που επικρατεί στο στούντιο της ΕΡΤ κατά την ώρα της περιγραφής ενός Γκραν Πρι είναι οι διάλογοι που διαμείφθηκαν στο τέλος του GP Μαλαισίας, ενόσω γινόταν η… κεϊκοκλασία και η κεϊκοκατανάλωση. Το μόνο κακό, δυστυχώς -και εδώ πραγματικά πρέπει να επιληφθεί η διοίκηση της ΕΡΤ για να κάνει κάτι αμέσως, υποθέτουμε κατά την μαζική και πάνδημη απαίτηση εκείνων που, εκόντες άκοντες, πληρώνουν τα τέλη υπέρ ΕΡΤ- είναι ότι ο τηλεθεατής έχει την ευτυχία μόνο να ακούει τους σχολιαστές της F1, χωρίς να τους βλέπει.

Εάν είχαμε εικόνα των τεσσάρων ανθρώπων, δηλαδή των τριών μονίμων περιγραφέων και του ενός φιλοξενουμένου (τέσσερα άτομα για  έναν αγώνα «κονσέρβα», μιας και το Μαλαισιανό Γκραν Πρι ήταν, άγνωστο γιατί, μαγνητοσκοπημένο), θα είχαμε ως θεατές το προνόμιο να θαυμάζουμε την εμφάνισή τους, τη στάση τους και, οπωσδήποτε, το πώς αποπειρώνται να κοροϊδέψουν την πείνα τους εν ώρα υπηρεσίας τρώγωντας ένα ταπεινό κέικ ύστερα από δυόμιση ολόκληρες ώρες συνεχούς εκπομπής.

– «Κι εγώ ήρθα με το μικρό μου κέικ σήμερα -το βλέπετε όλοι- γιατί έχει γενέθλια ο Φερστάπεν» ακούγεται να λέει η Πόπη Παπαμιχαήλ, προοικονομώντας τη δράση, καθώς αργότερα το γλυκό της θα καταναλωνόταν ζωντανά και παρουσία του πελάτου της ΕΡΤ, δηλαδή του τηλεθεατού.

– «Σε βρήκα τώρα που μασάς και δεν μπορείς να μιλήσεις» πειράζει λίγο παρακάτω στο βίντεο ο Νίκος Κορόβηλας συναδελφικά την κυρία Πόπη, και ενώ έχει τελειώσει η κούρσα. Εκείνη σπεύδει να επιβεβαιώσει, σε περίπτωση που υπήρχαν αμφιβολίες, ότι τρώει on air: «Τρώω κέικ γιατί έχει γενέθλια ο… -αν θέλετε παρ’ τε κι εσείς- ο Φερστάπεν, με χαρά, χρόνια πολλά, μακάρι να βρεθούν κι άλλοι γρήγοροι οδηγοί σαν κι αυτόν» κ.λπ.

Καλή σας απόλαυση, αγαπητοί σχολιαστές της Φόρμουλα 1 στην κρατική TV, καλή όρεξη, αλλά να καταπίνετε πρώτα, μην βιάζεστε. Τα ψίχουλα των κέικ κάθονται στο λαιμό καμιά φορά, δεν είναι να αστειεύεσαι με τέτοια πράγματα.