Γέφυρα Αφάντου: Να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών!

Να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών!

Να παραδοθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά του εντός Απριλίου 2018 το έργο της γέφυρας Αφάντου στην Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το 2014!

Αυτοψία πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος στο υπό κατασκευή έργο «Γέφυρα Αφάντου» στην Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου το οποίο ξεκίνησε πριν ένα έτος περίπου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του είναι για τον Απρίλιο του 2018.

Στις συζητήσεις με τους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος Αφάντου και με διερχόμενους οδηγούς, του διατυπώθηκαν έντονες διαμαρτυρίες και παράπονα για την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται στ’ Αφάντου, τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς και του ζητήθηκε η άμεση υλοποίηση του έργου ενόψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου που ήδη άρχισε και των αυξημένων κινήσεων που παρατηρούνται.

Ο κ. Χ. Κόκκινος απέστειλε το α.π.: 124/5.4.2018 έγγραφο στη Δ/νση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου ζητώντας να ολοκληρωθεί και να είναι ποιοτικό το έργο μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια που έχουν συμφωνηθεί και εξαγγελθεί. Θυμίζει επίσης ότι το έργο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013, η σύμβασή του υπογράφτηκε στις 20.3.2014 και τελικά δεν υλοποιήθηκε…

Σας επισυνάπτουμε την επιστολή:

Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο & τηλ/πία

Κύριε Μαριά,

με αφορμή διαμαρτυρίες κατοίκων του Δ.Δ. Αφάντου αλλά και διερχομένων πολιτών στην Εθνικό Οδό Ρόδου – Λίνδου λόγω πολύμηνης ταλαιπωρίας τους διότι πραγματοποιούνται από το Φεβρουάριο 2017 εργασίες στο έργο «Γέφυρα άνω διάβασης Αφάντου επί Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου» προϋπολογισμού 1,9 εκ. €, θα ήθελα να σας ενημερώσω και συγχρόνως να σας επιστήσω την προσοχή ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να υλοποιηθεί το παραπάνω έργο σύμφωνα με την προθεσμία περαίωσής του τον Απρίλιο 2018.

Θυμίζω ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013, συμβασιοποιήθηκε στις 20.3.2014 και δεν υλοποιήθηκε εκείνη τη χρονική περίοδο όπως ήταν προγραμματισμένο.

Με εκτίμηση,

ΧΩΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Χ. Κόκκινος