Γιατί ο Ηρακλής δεν γυρίστηκε στην Ελλάδα: »Φάγαμε» πόρτα, δεν μας μιλούσαν [βίντεο]

hercul

Ξεσπάθωσε ο σεναριογράφος του χολιγουντιανού «Ηρακλή» και έριξε τα πυρά του στην Ελλάδα λέγοντας πως τα γυρίσματα δεν έγιναν στην χώρα μας επειδή κανείς δεν ασχολήθηκε.

Ο Έβαν Σπηλιωτόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα greekreporter.gr και διηγήθηκε πως για μια ακόμη φορά, ταινία με ελληνικό θέμα «έφαγε πόρτα» από την Ελλάδα: «Οι παραγωγοί ήρθανε στην Ελλάδα και δεν κατάφεραν να γνωρίσουν ούτε ένα άτομο. Κανένας από τους κυβερνητικούς δεν ασχολήθηκε. Αντιθέτως στην Βουδαπέστη μας προσέφεραν τα πάντα, μας ρώτησαν τι θέλουμε, μας έδωσαν στρατό».

Στη συνέχεια ο κ. Σπηλιωτόπουλος μίλησε και για το πώς μία χώρα μπορεί να προσεγγίσει νέες παραγωγές λέγοντας ότι πρέπει να τοποθετηθούν στο προξενείο ειδικοί που θα παρουσιάζουν τα τοπία και το τι έχει να προσφέρει η Ελλάδα προκειμένου να τους κερδίσει. Ο σεναριογράφος τοποθετήθηκε ξανά στο θέμα με την παραγωγή λέγοντας:

«Γύρισαν (από την Ελλάδα) και μου είπαν πως κανείς δεν τους μίλαγε. Εγώ δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη αλλά για να το πω και ελληνικά: έφαγαν πόρτα». Σχετικά με το μέλλον των παραγωγών στην Ελλάδα και την επικείμενη ταινία με τον Οδυσσέα: «Ο “Aλέξανδρος” διώχτηκε, η “Τροία” διώχτηκε. Τώρα θέλετε να βάλουμε στοίχημα για το αν θα γυριστεί (Οδυσσέας) στην Ελλάδα ή στην Μάλτα; Νομίζω πως η απάντηση είναι πολύ εύκολη».

{youtube}aqLtj6QlW-U{/youtube}