Η απάντηση του ΣΚΑΙ στην κυβέρνηση

skai-logo

Σχετικά με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας απάντησε το τηλεοπτικό κανάλι.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταγγέλλουν τον ΣΚΑΪ για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας με εκπομπές πολιτικού περιεχομένου, που προπαγανδίζουν το Ναι.

Ο ΣΚΑΪ επισημαίνει ότι οι εκπομπές που παρουσιάζει είναι καθαρά ενημερωτικές, και φωτίζουν όλες τις πλευρές της μεγάλης κρίσης της κοινωνίας, του τραπεζικού συστήματος και τις επιπτώσεις στους πολίτες. Εξ’ άλλου είχε δημοσιογραφική υποχρέωση να το πράξει, ιδίως μετά τις δηλώσεις της προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Λούκας Κατσέλη, από τη συχνότητα του σταθμού μας, ότι οι τράπεζες είναι πιθανόν να παραμείνουν κλειστές και μετά την Τρίτη και πως η τραπεζική ρευστότητα επαρκεί έως τη Δευτέρα.

Ο ΣΚΑΪ θα προβάλλει, όπως πάντα, την πραγματική εικόνα της κοινωνίας, όπως έχει υποχρέωση να πράξει απέναντι στους πολίτες και υπενθυμίζει ότι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας είναι η πληροφόρηση».

Διαβάστε σχετικά: Καταγγελία εναντίον του ΣΚΑΙ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας καταγγέλλει τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, «παρά τη σχετική απαγόρευση του νόμου ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ σήμερα Σάββατο, μία μέρα πριν το δημοψήφισμα, συνεχίζει τις εκπομπές πολιτικού περιεχομένου, με καλεσμένους εκπροσώπους του ΝΑΙ».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «η παραβίαση αυτή της εκλογικής νομοθεσίας εντάσσεται σε μια πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού σώματος και απαιτεί την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών».