Τιμούμε τους ήρωες των Ιμίων

Οι Έλληνες ενωμένοι, αγωνίζονται, επαγρυπνούν και δεν εκχωρούν ούτε σπιθαμή ελληνικής γης ούτε την Ιστορία τους
Συμπληρώνονται εικοσιδύο (22) χρόνια από τη θυσία των τριών (3) ηρώων μας στα Ίμια. Ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός θυσίασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την εθνική ανεξαρτησία τής χώρας μας και αντιμετωπίζοντας με θάρρος την τουρκική επιθετικότητα και προκλητική στάση. Σαν σήμερα 31.1.1996 κορυφώθηκε η κρίση τα Ίμια…

Όλοι οι Έλληνες τιμάμε τους τρεις (3) ήρωές μας που έδειξαν αυταπάρνηση και στέλνουμε το μήνυμα σ’ όσου επιβουλεύονται την ελευθερία μας ότι η θυσία των συμπατριωτών μας δεν πάει χαμένη. Είναι γραμμένη στις χρυσές σελίδες τής ελληνικής Ιστορίας και αποτελούν και πρότυπα και εμπνέουν τον ελληνικό λαό.

Τα Ίμια αποτελούν μία συστάδα νησίδων της Δωδεκανήσου. Αυτά εκχωρήθηκαν στην Ελλάδα μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σύμφωνα με το άρθρο 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων (10-12-1947) όπου η Ιταλία εκχώρησε στην Ελλάδα εν πλήρη κυριαρχία τις νήσους της Δωδεκανήσου απαριθμούμενες: Αστυπάλαια, Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Σύμη, Κω και Καστελόριζο ως και τις παρακείμενες νησίδες.

Όσο και να επιθυμεί να ονομάσει γκρίζες ζώνες τον αιγαιακό χώρο ο τουρκικός ιμπεριαλισμός, τόσο θα βρίσκει τη σθεναρή αντίσταση του ελληνικού λαού.

ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ – ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ.