Δωδεκάνησα: Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας «Κρέοντας» από το βράδυ τής Παρασκευής

Αποκαταστάθηκαν άμεσα τα μικροπροβλήματα που δημιουργήθηκαν, με την άμεση παρέμβαση τού κρατικού μηχανισμού
Αναγκαίες και ευεργετικές για τους αγρότες και για τους υδάτινους ταμιευτήρες οι πρόσφατες βροχοπτώσεις
Με αφορμή ερωτήματα πολιτών και εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. τής περιοχής μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος πραγματοποίησε σήμερα 16.2.2018 τις παρακάτω δηλώσεις – ενημέρωση:

«Το κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Κρέοντας» που έπληξε τη χώρα και τη Δωδεκάνησο από την Τετάρτη 14.2.2018 μέχρι και Παρασκευή 16.2.2018 αναμένεται να εξασθενήσει απόψε τις βραδυνές ώρες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε μέχρι σήμερα το μεσημέρι από τους δήμους των νησιών μας και τις Υπηρεσίες, δεν εμφανίστηκαν κάποιες μεγάλες ζημιές και παρά την εμφάνιση των ακραίων καιρικών φαινομένων δεν είχαμε καταστροφές.

Στο νησί τής Ρόδου αποκαταστάθηκαν τα μικροπροβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της χαλαζόπτωσης και κατάπτωση βράχων σε οδικούς άξονες. Επίσης αποκαθίσταται η ομαλή και ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση των νησιών μας. Συνιστώ στους πολίτες, κατά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμένουν σε ασφαλές μέρος.

Επισημαίνω ότι οι πρόσφατες βροχοπτώσεις ήταν αναγκαίες και ευεργετικές για τα νησιά μας, γιατί βοηθούν τις αγροτικές καλλιέργειες, εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και οι υδάτινοι ταμιευτήρες (φράγμα Γαδουρά κ.λπ.).

Τέλος, οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα αυτοδιοικητικά στελέχη των δήμων, το σύνολο κρατικών Υπηρεσιών, στις εθελοντικές οργανώσεις και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας τής Π.Ν.Αι. για την επαγρύπνηση και την άμεση κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα φορά.

 

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου:

Χαράλαμπος Κόκκινος