Πρόσωπα: Ο αγαπημένος Φώτης με τα παγωτά, τα γλυκά και το βιολί του!

Ρόδος. Σήμερα έχουμε κοντά μας μια ιστορική μορφή του τόπου μας, τον Μουσικό (Βιολιστής), Πλανόδιο Πωλητή, και Αντιστασιακό (είχε δράση κατά τη διάρκεια της κατοχής και τιμήθηκε από την Πολιτεία) τον Φώτη Καληγά !!.

Ο Φώτης Καλλιγάς, που εκτός από μουσικός, ήταν και πλανόδιος πωλητής όλων τον εποχών και παντός καιρού, το Καλοκαίρι Παγωτά, και το Χειμώνα γλυκά σιροπιαστά, κρέμες με ανθόνερο, (που όταν της θυμάμαι μου τρέχουν τα σάλια), πανινάκια γεμάτα με διάφορα αλλαντικά και ζωμό από τόνο ανακατεμένο με μουστάρδα, (δικής του πατέντα), ξυρούς καρπούς και ότι άλω μπορούσες να φανταστείς. Στης Παραλίες, στα Σχολεία, στα Γήπεδα, στα Πανηγύρια, και τη να πούμε γι αυτόν τον καματερό άνθρωπο του τόπου μας, που πάντα με το χαμόγελο μας πουλούσε της γλύκες και γνήσιες λιχουδιές, από το ζαχαροπλαστείο του Βάλα , και της Κατριές Μπακλαβατσή, και τους ξηρούς καρπούς από τον Πανάγο. Οι θαυματουργές κρέμες και τα πανινάκια ήταν δια χειρός του.

Μου συμπληρώνει η Γυναίκα μου όταν την έντυναν στο πατρικό της Νύμφη είχαν φέρει το Φώτη που ήταν και καλός φίλος με τον πεθερό μου, και την συνόδευσαν μετά μουσικής και τραγουδώντας από την οδό Ηροδότου που ήταν το πατρικό της έως και την έξοδο τους από την πύλη του αγίου Αθανασίου μέχρι το νυφικό αμάξι που την μετέφερε στον Ευαγγελισμό που την περίμενα. Καμιά φορά εεεε !!.

Αυτός ήταν ο Φώτης, ένας τίμιος καματερός άνθρωπος, που μας άφησε γλυκές και μουσικές αναμνήσεις στον όμορφο τόπο μας !!.