ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

Συνελήφθη 83χρονη που είχε στην κατοχή της 3 κεφάλια μαρούλι, τα οποία σκόπευε να πουλήσει. Της επεβλήθη πρόστιμο ύψους 500 ευρώ!

Παλαιότερα οι αρχές στην Κρήτη, συνέλαβαν έναν άνδρα με πρόβλημα υγείας, χρόνια άνεργο, πατέρα τριών παιδιών και χωρίς κανένα εισόδημα.

Το «βαρύ παράπτωμα» του άνεργου πατέρα ήταν ότι πουλούσε στους δρόμους κουλούρια και ντόνατς προκειμένου για να εξασφαλίσει φαγητό στα παιδιά του επεβλήθη  πρόστιμο 5.000 €.

Επιτέλους μια διαχρονική δέσμευση της σημερινής αλλά και όλων των προηγουμένων Κυβερνήσεων υλοποιείται.  Ποια είναι αυτή η δέσμευση ?

Μα η πάταξη της φοροδιαφυγής (θα επανέλθω με νέο άρθρο μου για τη φοροδιαφυγή)

Βλέπουμε επιτέλους την εφαρμογή της, μετά τον Καστανά στη Βόρειο Ελλάδα συνελήφθη και ο Κουλουράς στη νησιωτική Ελλάδα και η 83χρονη με τρία κεφάλια μαρούλι .

Ισονομία . Εφαρμογή των Νόμων άνευ διακρίσεων.

Την τσακίσαμε τη φοροδιαφυγή

Τώρα αν αναρωτιέται κανείς γιατί εξαντλούν οι αρμόδιες Αρχές όλη την αυστηρότητά τους στην εφαρμογή των Νόμων σε δυστυχείς φτωχούς αγωνιστές της ζωής  φοβούμαι ότι κανείς  απλός πολίτης δεν θα μπορούσε να δώσει μια πειστική εξήγηση.

Ίσως κάποιοι αρμοδιότεροι Κυβερνητικοί παράγοντες θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν

Είναι αλήθεια ότι οι συγκεκριμένοι «εγκληματίες» θέτουν σε κίνδυνο την εφαρμογή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ καταστρατηγώντας τις εντολές που έλαβε και εφαρμόζει πιστά η Ελληνική Κυβέρνηση.

Με τις ενέργειες τους όλοι αυτοί οι παράνομοι «επιχειρηματίες» στερούν από τα ταμεία του Δημοσίου μεγάλα ποσά από τη απώλεια ΦΠΑ, Φόρου Εισοδήματος, Προκαταβολές επόμενου έτους, Χαρτόσημα κλπ πέραν του ότι δημιουργούν και αθέμιτο ανταγωνισμό στη λειτουργία της αγοράς.

Αν πάλι κάποιος αναρωτιέται αν λειτουργεί η αγορά ας κοιτάξει γύρω του πόσα καταστήματα κλείνουν καθημερινά πόσο ανεβαίνουν οι αριθμοί των νεόπτωχων, των ανασφάλιστων και εκείνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και ασφαλώς θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αγορά όχι απλά δεν λειτουργεί αλλά πεθαίνει αν δεν έχει ήδη τελειώσει.

Κατά τα άλλα η ΑΝΑΠΤΥΞΗ έρχεται, η είναι ΕΔΩ σύμφωνα με δηλώσεις άλλων κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης .

Κατασχέθηκε διαβάζουμε, σε άλλο site, το σπίτι άνεργου πολίτη διότι υπήρχε οφειλή 2.000 €  στην Εφορεία.

Μια αφελής ρητορική ερώτηση . Υπάρχει ή θα υπάρξει κάποια Κυβερνητική μέριμνα για όλους εκείνους που χωρίς δική τους ευθύνη αντιμετωπίζουν τις συνέπιες της εφαρμοζόμενης αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής;

Σε αντίθεση με τον Καστανά, τον Κουλουρά, την 83χρονη γιαγιά και τον άνεργο μεγαλοοφειλέτη των 2.000 € έχουμε την προστασία των Τραπεζών

Για τις Τράπεζες και τους Τραπεζίτες που από δικές τους λανθασμένες ενέργειες τις πτώχευσαν (δάνεια σε ημέτερους άνευ εξασφαλίσεων, πιστωτικές κάρτες χωρίς καμία εγγύηση, χορήγηση   δανείων για διακοπές ακόμη και χορήγηση Μετοχοδανείων !!! όλα βέβαια χωρίς εξασφαλίσεις), καμία συνέπεια

Αντιθέτως έγινε αναχρηματοδότηση τους και το τίμημα κλήθηκαν να πληρώσουν οι πολίτες;

Υπήρχε λένε οι γνωρίζοντες ο φόβος να μην υπάρξει Τραπεζικό σύστημα, οι κκ αρμόδιοι  Κυβερνητικοί παράγοντες δεν γνωρίζουν ότι όταν υπάρχει κενό η αγορά το αναπληρώνει; Έχει σημασία αν κύριος μέτοχος της Τράπεζας ονομάζεται  Αδαμάντιος ή Χρυσός?

Για ποιόν λόγο πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν το τίμημα των ανεύθυνων επιλογών αυτών των Ανωνύμων Εταιρειών  ?

Οι Τράπεζες μετά την τακτοποίηση της αναχρηματοδότησης τους απειλούν με κατασχέσεις εκείνους που κλήθηκαν να πληρώσουν το λογαριασμό της αναχρηματοδότησής τους.

Και αναρωτείται ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης: Αν υλοποιηθούν οι απειλές και κατασχεθούν όλα τα ακίνητα τα οποία στην πλειονότητά τους είναι χαμηλής αγοραστικής αξίας ιδιοκτησίας των απλών πολιτών, των αγωνιστών της ζωής   τότε οι Τράπεζες :

·         Τι θα τα κάνουν;

·         Ποιος θα τα διαχειρίζεται ;

·         Ποιος θα πληρώνει για τη φύλαξή τους ;

·         Ποιος θα πληρώνει τα ασφάλιστρα  τους:

·         Ποιος θα πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ;

·         Ποιος τέλος θα αγοράσει τα σπίτια χαμηλής αξίας για να τα κάνει τι; Είναι πλέον επένδυση η αγορά ακινήτου στην Ελλάδα;

Έχοντας αυτά υπόψη του ο κάθε πολίτης αναρωτιέται μήπως οδηγούμαστε σε μια νέα μεθοδευμένη χρεωκοπία των Τραπεζών και μια νέα αναχρηματοδότηση τους για να παραδοθούν, αν υπάρχουν, και τα υπόλοιπα ασημικά της χώρας μας στους «εταίρους»  και «δανειστές» μας?

Δυστυχώς η  Ελλάδα με ευθύνη ανθρώπων που έχουν ονοματεπώνυμο μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες χωρίς να τους καταλογίζεται καμία ευθύνη από  καμία Αρχή σε αντίθεση με τους «εγκληματίες» που πωλούν κάστανα, κουλούρια και μαρούλια και δεν διαθέτουν άδεια !!

Δάνεια εκατομμυρίων είναι στον αέρα και δεν πρόκειται να εισπραχθούν μιας και δεν φρόντισαν οι υπεύθυνοι να λάβουν εξασφαλίσεις σε αντίθεση με τον άεργο που οφείλει το φοβερό ποσό των 2.000 € και του κατασχέθηκε το σπίτι .

Συμπέρασμα : η κρίση ΔΕΝ είναι οικονομική.

Η κρίση στη χώρα μας πλέον είναι πολυεπίπεδη.

Πέραν της οικονομικής κρίσης υπάρχει κρίση αξιών, κρίση ηθική, κρίση  συνοχής της κοινωνίας.

Ποια πρότυπα μπορεί να έχει σήμερα ο νέος από εκείνους που πρωταγωνιστούν στην πολιτική, την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας;

Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου