Απονεμήθηκε ο τίτλος “Καστελοριζιός της Χρονιάς” στον Βασίλη (Basil) Ζεμπίλα

Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στη Μελβούρνη.

Ο γνωστός για τη δράση του στον χώρο της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του αθλητικού ρεπορτάζ ειδικότερα, δημοσιογράφος του Περθ, Βασίλης (Basil) Ζεμπίλας, τιμήθηκε με τον τίτλο “Καστελοριζιός της Χρονιάς” για το 2018, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στη Μελβούρνη.

Ο τιμώμενος, μαζί με τη σύζυγό του Amy και τους γονείς του Tony και Jessie, πέταξαν από το Περθ για να παραβρεθούν στη βραδιά απονομής, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της διοργανώτριας Ένωσης Καστελοριζιών Βικτώριας.

Τα μέλη της Επιτροπής κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που θύμιζε “Βραδιά στο Καστελόριζο”, με διακόσμηση, ειδικό φωτισμό, προβολές και εδέσματα που έφεραν στο South Melbourne χρώμα και άρωμα Μεσογείου.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τα εισιτήρια για τη βραδιά είχαν ξεπουληθεί μέσα σε τρεις μέρες.

Το βραβείο απένειμε στον κ. Ζεμπίλα η διακριθείσα του περσινού έτους, κ. Christine Dimer, ενώ η ανερχόμενη Καστελοριζιά δημοσιογράφος Cassie Zervos, ανέλαβε να του πάρει συνέντευξη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο κ. Ζεμπίλας τιμήθηκε για τα επαγγελματικά επιτεύγματα και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Ξεκινώντας την καριέρα του στα έντυπα μέσα, προτού κάνει τα πρώτα του βήματα στην τηλεόραση το 1994, ο κ. Ζεμπίλας συγκεντρώνει πλέον στο ενεργητικό του 25 χρόνια εργασίας στα αυστραλιανά ΜΜΕ, ενώ έχει συνεισφέρει επανειλημμένως σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, κυρίως μέσω του ρόλου του στον τηλεμαραθώνιο του Channel Seven στο Περθ, που παρουσιάζει από το 2010.

Αποδεχόμενος το βραβείο, πραγματοποίησε μια ομιλία που κέρδισε τις εντυπώσεις, αναφερόμενος σε σημαντικά σημεία της σταδιοδρομίας του, τα ιδανικά και τα προσόντα που τον βοήθησαν στην πορεία του, μεταξύ άλλων το πάθος για τον χώρο του, η αποφασιστικότητα και η επιμονή στον στόχο δουλεύοντας σκληρά, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη της οικογένειάς του.

Εν τω μεταξύ, συγκινητική ήταν και η δήλωση που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Καστελοριζιών Βικτώριας, Nicholas Spartels, συγχαίροντας τον κ. Ζεμπίλα: “Για πολλούς λόγους, το ετήσιο βραβείο ‘Καστελορίζιος της Χρονιάς’ τιμά όχι μόνο τον διακριθέντα, αλλά και το σύνολο των προγόνων μας που υπήρξαν πρότυπα χάρη στις ευκαιρίες που δημιούργησαν με τη δράση τους, διατηρώντας τα ιδανικά πίστης, αγάπης και ελπίδας που χαρακτηρίζουν το ήθος των Καστελοριζιών και δουλεύοντας σκληρά για την επιτυχία”.

Ο Βασίλης (Basil) Ζεμπίλας με τη σύζυγό του Amy και τους γονείς του Jessie και Tony