Δωρεάν εξετάσεις και εμβολιασμοί στο Καστελόριζο

Anthi-Patsouri--Kastelorizo

Το Καστελόριζο επισκέπτεται η Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, για να προσφέρει δωρεάν προληπτικό έλεγχο και εμβολιασμό σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και απόρους. Οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε προληπτικό οδοντιατρικό, γυναικολογικό και παιδιατρικό έλεγχο. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί καρδιολογικός, ορθοπεδικός και νευρολογικός διαγνωστικός έλεγχος καθώς και παιδικοί εμβολιασμοί, εφόσον προκύψει η σχετική ανάγκη. Οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου θα μεταβούν στο Καστελόριζο αύριο, Παρασκευή, και θα παραμείνουν εκεί έως τις 21 Μαρτίου.

Παράλληλα, δωρεά ύψους 165.000 δολαρίων στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ανακοίνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία, για τη στήριξη των 11 οργανισμών – μελών του Οργανισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Φεβρουάριο του 2014 έως και σήμερα 16.862 άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από τα προγράμματα των Γιατρών του Κόσμου λαμβάνοντας δωρεάν τη φροντίδα των εθελοντών γιατρών του οργανισμού.

Κατά το περασμένο έτος, περισσότερα από 8.200 παιδιά, 7.830 οικογένειες, 110 ΜΚΟ από την Ελλάδα και 10 σχολεία της χώρας ήταν άμεσοι αποδέκτες της στήριξης του προγράμματος, το οποίο περιελάμβανε ιατρική βοήθεια και συμβουλευτική παροχή σε παιδιά και οικογένειες, καθώς και ειδική εκπαίδευση για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΟΥ