ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ  ΓΙΑ  ΥΠΕΡΒΑΣΗ  ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι μετά από παράπονα εργαζομένων ,και από διαπίστωση  μελών του Δ.Σ  την Κυριακή 11-12-2016  μαγαζιά κυρίως Ροδιτών επιχειρηματιών έκαναν υπέρβαση του ωραρίου τους απασχολώντας περισσότερες ώρες τους εργαζόμενους .

Επίσης μετά από πληροφορίες που έχουμε από εργαζόμενους ότι και την επόμενη Κυριακή 18-12 πάλι καταστήματα ,και κυρίως Σουπερ Μάρκετ ντόπιων επιχειρηματιών δώσανε πρόγραμμα στους υπαλλήλους τους πέρα του νόμιμου ωραρίου.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες ,τα αρμόδια όργανα (ΑΠΟΚΕΝΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ,ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) που είναι υπεύθυνοι για να τηρούνται οι νόμοι του κράτους να κάνουν το καθήκον τους.

Για άλλη μια φορά οι επιχειρηματίες παρανομούν και μάλιστα σε βάρος των εργαζομένων χωρίς να τους αγγίζει ο νόμος. Φαίνεται ότι άλλος είναι ο νόμος για τους επιχειρηματίες και άλλος για τους εργαζόμενους.

Αν λοιπόν αυτοί που είναι υπεύθυνοι δεν βρουν λύση ,τότε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου που αγωνίζεται για να μην είναι καμία Κυριακή του έτους τα μαγαζιά ανοικτα μαζί με τους εργαζόμενους θα δώσουν την λύση με τον μόνο τρόπο που έχουν ,αυτόν του αγώνα .

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                      ΤΣΟΥΡΟΥΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ