ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ!ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!

ΚΑΜΜΙΑ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ!
ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ!

Συναδελφισσες , Συνάδελφοι

Εργαζόμενοι στο Εμπόριο ,Οδηγοί, Αποθηκάριοι ,Πωλητές ,Εργαζόμενοι σε εταιρίες Security ,σε εταιρίες καθαρισμού, σε γραφεία, σε συνεργεία ,κάθε ιδιωτικός υπάλληλος, άνεργοι, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ- ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.                                    Η επίθεση καθημερινά, , στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν σταματάει, θέλουν πάση θυσία να καταργήσουν όσα δικαιώματα απέμειναν, θέλουν να ξεμπερδεύουν με εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι.

Άλλος ένας κύκλος σφαγής ολοκληρώθηκε.
Γιά άλλη μια φορά μια κυβέρνηση διαχείρισης ενός συστήματος εχθρικού με το λαό που καμιά σχέση δεν έχει με τα δικά του συμφέροντα, ψήφισε άλλη μια συμφωνία σφαγή που συνοδεύτηκε από ακόμη μία σειρά μέτρων που συνεχίζουν το τσάκισμα των δικαιωμάτων και της ζωής μας.
Όπως και τις προηγούμενες φορές η κυβέρνηση και τα στηρίγματά της άρχισαν τους πανηγυρισμούς.
Ο λαός με τη σειρά του μένει στη γωνία να αναρωτιέται τι  τον περιμένει και τι θα σημάνουν όλα αυτά στην πράξη για τη ζωή του.
Όλη τη μέρα , όλα τα ΜΜΕ «αναλύουν» την κατάσταση με τους γνωστούς τρόπους που μπερδεύουν το μυαλό κλίνοντας την «Ελλάδα» σε όλες της πτώσεις
«Τι κέρδισε η Ελλάδα»;
«Πως θα ωφεληθεί η οικονομία της Ελλάδας;»
«Πόσα δις θα πέσουν στην Ελλάδα μετά το τέλος της αβεβαιότητας;»
κλπ. κλπ
Αυτοί είναι πάνω κάτω οι τίτλοι των δελτίων.
Το συμπέρασμα όμως είναι και πάλι το ίδιο.
Όσο ο λαός σκέφτεται, το «καλό της Ελλάδας», δηλαδή αυτό που είναι δήθεν «καλό για όλους», για πλούσιους και φτωχούς, για εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, δηλαδή όσο σκέφτεται κάτι που δεν υπάρχει, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει γι αυτόν και το μέλλον του.
Όταν αρχίσει να καταλαβαίνει ότι σήμερα κάποιοι πανηγυρίζουν και γελάνε με το δράμα του, την ώρα που αυτός αναρωτιέται πως θα τα βγάλει πέρα, κι ότι αυτός δεν θα δει δεκάρα από αυτά τα δις που ουσιαστικά βγαίνουν από τη δική του τσέπη, τότε θα έχει κάνει ένα πρώτο βήμα στην κατανόηση του δράματός του.
Όταν δει ότι δεν υπάρχει μια «Ελλάδα» και πως άλλη είναι η Ελλάδα των πλουσίων και άλλη η Ελλάδα των φτωχών, όταν αρχίσει να κατανοεί ότι αυτές οι δυο Ελλάδες είναι σε σύγκρουση, με τη δική μας Ελλάδα της φτώχειας να υποχρεώνεται να πληρώνει τα σπασμένα και το λογαριασμό της Ελλάδας του πλούτου και της χλιδής, τότε θα έχει κάνει ένα άλμα στη σκέψη του.
Αλλιώς θα παραμένει έκπληκτος παρατηρητής και ακροατής όλων αυτών των πονηρών αναλυτών που του μιλάνε για το «τι κέρδισε η Ελλάδα».

Ας αρχίσει να σκέφτεται:

Τι νόημα έχει «το τι κέρδισε η Ελλάδα» αν η δική μας ζωή, η ζωή του λαού  πάει χαμένη;

Ποιος έχει την εξουσία; Γιατί πανηγυρίζουν οι πάνω την ώρα που οι κάτω τσακίζονται;

Για ποιά Ελλάδα πεθαίνουμε;

Η κατάσταση που όλοι εμείς οι εργαζόμενοι βιώνουμε στο εμπόριο ,στον ιδιωτικό τομέα και συνολικά στη ζωή μας είναι γνωστή. Μέτρα που μας τσακίζουν και κάνουν το μικρό μισθό μας να μοιάζει μικρότερος και συνθήκες εργασίας που χτυπάνε κόκκινο με απλήρωτες υπερωρίες, χρωστούμενα ρεπό, αναγκαστικές άδειες, απολύσεις, τρομοκρατία κ.ά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Τα κέρδη των επιχειρήσεων, για τις οποίες ο μισθός του εργαζόμενου είναι κόστος, δεν μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά με τις ανάγκες μας. Την ανάγκη για σταθερή και μόνιμη δουλειά, με δικαιώματα, για μισθό που να μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας, για ελεύθερο χρόνο.

Ο επόμενος γύρος αντιλαϊκών μέτρων προετοιμάζεται! Μπροστά μας έχουμε ένα καυτό καλοκαίρι παραγωγής αντιλαϊκών νομοσχεδίων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με μπαράζ νομοθετημάτων εντείνει την επίθεση ενάντια στο λαό προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και αυτοί εκφράζουν την ικανοποίησή τους, βάζοντας ταυτόχρονα στο τραπέζι και νέες απαιτήσεις.

Στο εργατικό κίνημα δείχνουν το δρόμο της υποταγής και της ενσωμάτωσης, το δρόμο της υπεράσπισης συμφερόντων ξένων προς την εργατική τάξη. Γι’ αυτό, είτε υπονομεύουν τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, είτε τους στρέφουν σε λάθος κατεύθυνση, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον πραγματικό αντίπαλο, την εργοδοσία, το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτός είναι ο δρόμος της ήττας για τους εργαζόμενους και το λαό.

Η επίθεση καθημερινά, όμως, στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν σταματάει. Θέλουν πάση θυσία να καταργήσουν όσα δικαιώματα απέμειναν, θέλουν να ξεμπερδεύουν με εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι, με τη συνδικαλιστική δράση.

Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, στα πλαίσια της ΕΕ, επέβαλαν τον “εργασιακό μεσαίωνα”. Τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν τέλος. Αφού μείωσαν μισθούς, κατάργησαν ασφαλιστικά δικαιώματα, τώρα στοχεύουν στην απελευθέρωση των απολύσεων και στην κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, ώστε οι εργαζόμενοι να “πείθονται” πιο εύκολα να σκύβουν το κεφάλι.

Είμαστε όμως εδώ και συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά! Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Δεν θα προσκυνήσουμε τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ούτε θα αποδεχτούμε να ματώνουμε γι’ αυτά. Καμιά ηττοπάθεια, κανένας συμβιβασμός! Με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο μας, θα τους αντιμετωπίσουμε!

Σε αυτό το δρόμο, που είναι μονόδρομος για κάθε άνθρωπο του καθημερινού μόχθου, καλούμε όλους τους εργαζόμενους που προβληματίζονται και αγανακτούν, αλλά ταλαντεύονται, διστάζουν ή φοβούνται να κάνουν το βήμα του ταξικού αγώνα!

Εμείς δεν τρομοκρατούμαστε. Οι αγώνες μας είναι ζήτημα επιβίωσης. Επιβίωσης απέναντι στη συντονισμένη επίθεση από την κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία. Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ και όλα τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ θα βάλουμε όλες τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, για τη ζωή που μας αξίζει

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ