Κατσουράνης: Δεν μπορεί να είναι στην Εθνική όσοι δεν είναι βασικοί στις ομάδες τους

Η στελέχωση θα πρέπει να γίνεται με παίκτες που στις ομάδες τους είναι βασικοί, υποστήριξε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής
Σε ένα φαινόμενο που γινόταν ελάχιστα την εποχή Ρεχάγκελ, μετά την κατάκτηση του Euro 2004 και καθόλου την εποχή Σάντος στην Εθνική και συμβαίνει τώρα, αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο Κώστας Κατσουράνης.

Ο πρώην Έλληνας διεθνείς, τόνισε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ότι στην Εθνική ομάδα θα πρέπει να παίζουν βασικοί παίκτες που είναι βασικοί και στις ομάδες τους, ενώ επεσήμανε την ανάγκη την επόμενη μέρα, να βρίσκονται κοντά στην ομάδα, πολλοί από τους παίκτες του 2004 που μπορούν να βοηθήσουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Κατσουράνης στον ΣΠΟΡ FM
Για το αν πρέπει να μείνει η όχι ο Σκίμπε: «Δεν έχει νόημα να λέμε εμείς την
γνώμη μας για το αν πρέπει να μείνει ή όχι ο Σκίμπε. Άλλοι είναι αυτοί που αποφασίζουν. Πάντως πρέπει να πούμε ότι συμμάζεψε την ομάδα όμως, γίναμε ομάδα σε σχέση με το 2014 και αυτό θα πρέπει να του πιστωθεί. Δεν πρέπει η απόφαση να παρθεί εν θερμώ. Θα πρέπει να δουν τα θετικά και τα αρνητικά. Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει τα παιδιά του 2004 να είναι κοντά στην ομάδα, από πολλά πόστα. Να είναι κοντά στο νέο προπονητή αν είναι καινούριος. Η άποψη μου είναι ότι στην Εθνική δεν γίνεται να παίζουν βασικοί παίκτες που δεν είναι βασικοί στην ομάδα τους. Αυτό γινόταν λίγο με τον Ρεχάγκελ και καθόλου με τον Σάντος».

Για τα θετικά και αρνητικά του Σκίμπε: «Το μεγαλύτερο θετικό είναι ότι η ομάδα έγινε οικογένεια και αυτό το λένε και οι παίκτες. Πρέπει να του πιστώσουμε αυτό»

Για το ρόστερ της Εθνικής: «Η Εθνική ομάδα έχει παίκτες που στις ομάδες τους δεν είναι βασικοί. Επίσης είναι πρόβλημα ότι στην Ελλάδα δεν παίζουν πολλοί Έλληνες στις μεγάλες ομάδες. Δεν με νοιάζει ποιοι θα είναι, αλλά πρέπει να είναι στις ομάδες τους. Θα πρέπει να είναι παίκτες σαν τον Μανωλά, τον Σωκράτη, ακόμα και τον Ζέκα που στις ομάδες τους είναι προσωπικότητες».

Για την άποψη των παικτών για τον Σκίμπε: «Θεωρώ ότι οι παίκτες δεν μπορούν να έχουν άποψη για το ποιος θα είναι προπονητής στην ομάδα. Εντάξει τα παιδιά έγιναν πάλι ομάδα, άλλαξαν εικόνα μετά τα προηγούμενα δύο χρόνια και είναι λογικό να θέλουν και τον προπονητή. Ο Τοροσίδης είπε τα πράγματα όπως είναι, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Σαν αρχηγός καλά το έκανε και πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους αυτοί που αποφασίζουν. Δεν συμφωνώ πάντως με τον Σωκράτη που είπε ότι θα σταματήσει αν δεν πάει στο Euro. Θα πρέπει να είναι στην Εθνική όσο μπορεί. Πάντως, όταν φέρνεις επιτυχίες, μιλάς διαφορετικά από το όταν έχεις αποτυχίες. Και όταν μιλάμε για την Εθνική… να πούμε ότι τα δεδομένα στη ζωή, (σ.σ. όπως τις συνεχόμενες προκρίσεις από το 2002), δεν τα εκτίμησε κανείς»

Για το στυλ παιχνιδιού: «Η ομάδα μπορεί να δημιουργήσει πιο πολλές ευκαιρίες. Έχουμε καλούς παίκτες και μπορούμε είτε με κατοχή, είτε με σετ επιθέσεις, είτε με στημένα, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Δεν γίνεται μια ολόκληρη χώρα να μην έχει παίκτη πίσω από τον Μήτρογλου. Έχουμε δύο καλά δεκάρια, που πρέπει να τους δώσουμε χώρο στην Εθνική. Μιλάω για τον Μάνταλο και τον Φορτούνη. Είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν πιο πολλά πράγματα από ότι κάνουν».

Για την Παναχαϊκή: «Είναι μια μεγάλη ομάδα. Έχουμε ξεκινήσει κάτι από το μηδέν και ξεκινήσαμε με υγεία να κάνουμε κάτι. Προσπαθούμε να παίξουμε κανονικό ποδόσφαιρο και όχι να θυσιάσουμε το θέαμα για το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι προσπαθούμε και το κάνουμε όσο μπορούμε. Το ποδόσφαιρο είναι αυτό. Να χτίσεις ποδόσφαιρο από πίσω και θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα έρθει και στην Ελλάδα».

Πηγή: sport-fm.gr