Ξεκίνησαν οι εργασίες ευπρεπισμού της Μεσαιωνικής Πόλης

unnamed

Ξεκίνησαν σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, οι εργασίες ευπρεπισμού της Μεσαιωνικής Πόλης, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου και στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικών αποφάσεων που ελήφθησαν στην πρόσφατη σύσκεψη στελεχών της δημοτικής αρχής, υπό την προεδρία του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου.

Υπό την επίβλεψη των αντιδημάρχων Καθαριότητας και Πρασίνου Μιχάλη Παλαιολόγου και Μεσαιωνικής Πόλης Γιώργου Κακούλη, παρουσία των εντεταλμένων συμβούλων Στέφανου Κυριαζή και Μιχάλη Σταυρή, καθώς και του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου Μίλτου Παγκά, μικτά συνεργεία των διευθύνσεων Περιβάλλοντος- Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, με συντονισμένες ενέργειες και εντατικούς ρυθμούς, άρχισαν σήμερα το πρωί τις εργασίες καθαρισμού των χώρων γύρω από την Παλιά Πόλη και τα σοκκάκια. Συνέχισαν με το κλάδεμα των θάμνων και γενικότερα την αποψίλωση των παρτεριών από χόρτα σε όλη τη Μεσαιωνική Πόλη.
Εργάτες και οδηγοί και γενικότερα όλο το προσωπικό των δύο υπηρεσιών, ενισχυμένο και με υπαλλήλους από άλλες σχετικές υπηρεσίες του δήμου, με μηχανοκίνητα σάρωθρα, φορτηγά και απορριμματοφόρα, προέβησαν στον καθαρισμό των χώρων και την αποκομιδή σκουπιδιών σε διάφορα σημεία της Παλιάς Πόλης.

Οι εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού της Μεσαιωνικής Πόλης, βάσει του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής θα ολοκληρωθούν εντός 15 ημερών. Σύμφωνα δε με τον αντιδήμαρχο κ. Παλαιολόγου «τα συνεργεία του δήμου θα προχωρήσουν στον καθαρισμό και τη βελτίωση της εμφάνισης και άλλων περιοχών. Συγκεκριμένα, μετά τη Μεσαιωνική Πόλη ακολουθούν Νέα Αγορά και κέντρο της πόλης».

unnamed 3