H Εβελίνα Παπούλια στον Λάζο Μαντικό! (ΑΡΤ 90,6 FM)

 

ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ:

«Αυτό που έχουμε αποκτήσει ως πολυτέλεια και το οφείλουμε στον κ. Τσίπρα και υποκλίνομαι σε αυτό είναι ότι μπορούμε να πούμε όχι σε δουλειές γιατί ξέρουμε ότι δεν θα βγάλουμε μια. Άρα δεν θα κουραστούμε παραπάνω, άρα εμένα αυτό που μου έχει χαρίσει ο Τσίπρας είναι πολύτιμο χρόνο! Αν μας δει από πάνω κάποιος θα πει δεν μπορεί να πεινάνε αυτοί οι άνθρωποι»

«Είμαι από τους ανθρώπους που δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν είμαι το κανάλι, για το αν θα πρέπει να παίζει «το τατουάζ» αργότερα λόγω τον ερωτικών σκηνών (…) Νομίζω όταν πιάνει κάτι την ώρα που πιάνει νομίζω ότι καλά είναι στην ώρα αυτή»

 

«Ο Ανδρέας Γεωργίου και να μην συνεργαστούμε στην επόμενη δουλειά ξέρω ότι  υπάρχει σχέση ουσίας και εκτίμησης»

 

«Δεν έχω μάνατζερ, στην Ελλάδα είμαστε! Δεν έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία. Μου φαίνεται λίγο αστείο στην Ελληνική σόου μπιζ αυτό»

 

«Το όνειρο μου ήταν να γίνω χορεύτρια! Είχα τόσο ψώνιο που πήγα στο «American ballet of theatre» να δώσω ακρόαση. Βεβαίως δεν με πήρανε ποτέ. Δεν ήθελα ποτέ να γίνω ηθοποιός!»

 

«Όταν παθαίνω υπερκόπωση με πιάνουν νευρικά γέλια σε σημείο να καθυστερώ τα γυρίσματα. Υπήρχε η ατάκα «ωχ τώρα την έπιασε η παράνοια»!»

 

«Την αγαπώ πάρα πολύ τη Ντίνα Κώνστα. Δεν έχει την τρέλα της Μαρκορά από τον ρόλο «Δύο ξένοι» και σίγουρα δεν λέει τις κακίες της. Δεν έκανε καθόλου αστεία την ώρα του γυρίσματος, πολύ επαγγελματίας. Εμένα μια φορά με είχε πιάσει νευρικό την ώρα των γυρισμάτων λόγω υπερκόπωσης και ήταν όρθια με τα τακούνια και μου λέει «να σου πω θες να με πεθάνεις, τι θα γίνει;» Δεν άντεχε άλλο. Δεν μπορούσε, την διέλυσα πραγματικά! 


«Ο Απόστολος Γκλέτσος είναι θεός, δεν υπάρχει το παιδί αυτό. Δεν το καταλαβαίνω γιατί ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν ξέρω γιατί το κάνει, είναι πάρα πολύ παθιασμένος του αρέσει πολύ!»

 

«Ο Απόστολος δεν κάνει δήλωση για να σχολιαστεί. Αυτό λέει, αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσεις όπως είναι. Για το ψάρι αυτό πιστεύει, αυτό λέει, δεν ενοχλεί κανέναν!» 

 

«Ο πιο δύσκολος αποχωρισμός ήταν τώρα που αποχαιρέτησα την κορούλα μου την Αφροδίτη που πήγε να σπουδάσει στο Λονδίνο»

 

«Ο Νίκος Σεργιανόπουλος έχει στιγματίσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Πάρα πολύ γλυκός άνθρωπος. Αυτό… Δεν τον έχω δίπλα μου και δεν μπορώ να του πω κάτι. Έχω τα συναισθήματα μέσα μου και με αυτά ζω…» (συγκινείται) 

 

«Δεν ξέρω να σου απαντήσω αν πρέπει να παραιτηθεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από Υπουργός. Αν μπορέσει να το λύσει το πρόβλημα της ρύπανσης είναι ηθικό, το θέμα πλέον το πως θα διαχειριστεί και θα βρει τη λύση. Λυπάμαι…»

 

«Το Μπότοξ είναι τέλειο, δεν το φοβάμαι καθόλου! Το νυστέρι φοβάμαι. Μου αρέσει να γερνάω φυσιολογικά, δεν μπορώ να παίξω την πιτσιρίκα!»

 

«Οι «Δύο Ξένοι» ήταν η πρώτος μου πρωταγωνιστικός ρόλος στην τηλεόραση. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι μπορεί να γίνει ένα τέτοιο μπαμ στην καριέρα μου. Δεν μπορώ να πω ότι τα δύο πρώτα χρόνια είχα χαρεί αυτό το μπαμ. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ το δημοσιογραφικό κομμάτι, το μια σε αγαπούν και μια σε χτυπούν»

 

«Αμέσως μετά το «Δύο Ξένοι» μου έκαναν προτάσεις στην τηλεόραση να παίξω αντίστοιχους ρόλους (…) έκανα περισσότερο θέατρο εκείνο το διάστημα γιατί μου δόθηκαν ρόλοι εντελώς κόντρα» 

 

«Βλέπω πιο πολύ ταινίες στην τηλεόραση. Έβλεπα Survivor στο κομμάτι των αθλημάτων που είχε ένα  ενδιαφέρων. Τώρα όλο το υπόλοιπο τύπου φυτοζωώ δεν ξέρω γιατί να το κάνω. (…) Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό λόγω χαρακτήρα!» 

 

«Θα είμαι η τελευταία νομίζω που θα μου γίνει πρόταση για ένα παιχνίδι επιβίωσης. Δεν το έχω! Με ενδιαφέρει να είμαι καλή για εμένα, δεν με ενδιαφέρει να περάσω η να προσπεράσω κάποιον» 

 

«Στην Αμερική μου έμαθαν ότι η Εβελίνα Παπούλια πρέπει να παίζει ένα ρόλο, εγώ θέλω να είμαι ο ρόλος που τον παίζει η Εβελίνα Παπούλια. Θέλω να είμαι ηθοποιός και να μην έχω αυτό το star quality να με ακολουθεί σε κάθε βήμα» 

 

«Ο ρόλος μου στους «Δυο ξένους» δεν είχε καλά χρήματα ούτε και την δεύτερη χρονιά που έπαιζα. Δεν ήξερα βέβαια και τι χρήματα έπαιζαν για να διεκδικήσω παραπάνω. 

 

«Τα χρήματα είναι αξιοπρεπή που παίρνω. Πιστεύω είμαι καλοπληρωμένη ηθοποιός σύμφωνα με τα δικά μου σταθμά!»

 

«Η δουλειά που ήταν αναπάντεχα τα χρήματα ήταν το «Κρεσέντο»! Δεν ήταν τα περισσότερα που είχα πάρει αλλά μου ήρθαν ξαφνικά χωρίς να τα διεκδικήσω» 

 

«Ο χορός για εμένα είναι τα πάντα. Πιστεύω ότι είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος έκφρασης!» 

 

«Πήγα στο Λονδίνο και με σταματούσαν Κύπριοι για να μου πουν για το Μπρούσκο!»

 

«Άργησα πάρα πολύ να συνηθίσω την Ελλάδα όταν γύρισα από την Νέα Υόρκη. Μπορεί να πέρασα και 6 με 7 χρόνια»

 

«Αναπολώ τα χρόνια μου στη Νέα Υόρκη. Πέρασα συγκλονίστηκα τα φοιτητικά μου χρόνια»

 

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Το επάγγελμα της ηθοποιού την έκανε να κερδίσει πολλά χρήματα; Θεωρεί τον εαυτό της καλοπληρωμένη ηθοποιό;

«Τα χρήματα είναι αξιοπρεπή που παίρνω. Πιστεύω είμαι καλοπληρωμένη ηθοποιός σύμφωνα με τα δικά μου σταθμά! Εγώ είμαι ικανοποιημένη με αυτά που παίρνω. 

 

Η δουλειά που ήταν αναπάντεχα τα χρήματα ήταν το «Κρεσέντο»! Δεν ήταν τα περισσότερα που είχα πάρει αλλά μου ήρθαν ξαφνικά χωρίς να τα διεκδικήσω. 

 

Ο ρόλος μου στους «Δυο ξένους» δεν είχε καλά χρήματα ούτε και την δεύτερη χρονιά που έπαιζα. Δεν ήξερα βέβαια και τι χρήματα έπαιζαν για να διεκδικήσω παραπάνω. 

 

Εγώ με τα χρήματα δεν έχω καθόλου καλή σχέση. Βέβαια αν έχω κέφια μπορεί να είμαι η καλύτερη διαπραγματεύτρια στον κόσμο! Δηλαδή αν πραγματικά βαριέμαι το πάρε δώσε μπορεί να πάρω τραγικά χρήματα, αλλά αν έχω κέφια μπορώ να διεκδικήσω πολλά! 

 

Αυτό που έχουμε αποκτήσει ως πολυτέλεια και το οφείλουμε στον κ. Τσίπρα και υποκλίνομαι σε αυτό είναι ότι μπορούμε να πούμε όχι σε δουλειές γιατί ξέρουμε ότι δεν θα βγάλουμε μια. Άρα δεν θα κουραστούμε παραπάνω, άρα εμένα αυτό που μου έχει χαρίσει ο Τσίπρας είναι πολύτιμο χρόνο! 

 

Τον ευγνωμονώ τον κ. Τσίπρα γιατί έχω περισσότερο χρόνο για εμένα. Είναι μια περίοδος που ο Έλληνας μπορεί να επιλέξει έναν ποιοτικό χρόνο στη ζωή του το οποίο πριν δεν το είχαμε! Πιστεύω οτι είμαστε δαιμόνιοι! Αν μας δει από πάνω κάποιος θα πει δεν μπορεί να πεινάνε αυτοί οι άνθρωποι και έχουν τον τρόπο επειδή είμαστε έξω καρδιά να περνάμε και στα δύσκολα καλά και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο στην κάθε δυσκολία! Έχουμε γυρίσει είκοσι χρόνια πίσω! Με όλες τις οικονομικές δυσκολίες νιώθω πολύ καλύτερα απο τότε που δούλευα σαν σκυλί επί «Δύο ξένους»!

 

Αναπολεί στιγμές από το παρελθόν τι θα ήθελε να ξανά βιώσει:

«Αναπολώ τα χρόνια μου στη Νέα Υόρκη. Πέρασα συγκλονίστηκα τα φοιτητικά μου χρόνια. Προσπάθησα να μείνω εκεί – είχα κλείσει και δουλειά  – αλλά δεν μπόρεσα γιατί έκανα βλακεία δεν ήταν Αμερικανική η δουλειά χορού, ήταν Ευρωπαϊκή και δεν μπορούσα να ανανεώσω τη βίζα μου. 

 

Άργησα πάρα πολύ να συνηθίσω την Ελλάδα όταν γύρισα από την Νέα Υόρκη. Μπορεί να πέρασα και 6 με 7 χρόνια. Είμαι άνθρωπος που δεν κάνω καθόλου δημόσιες σχέσεις και δεν θέλω και ο άλλος να νομίζει ότι τον κάνω παρέα για συμφέρον» 

 

Ποιος ήταν για την ίδια ο πιο δύσκολος αποχωρισμός;

«Ο πιο δύσκολος αποχωρισμός ήταν τώρα που αποχαιρέτησα την κορούλα μου την Αφροδίτη που πήγε να σπουδάσει στο Λονδίνο και αυτό είναι δύσκολο κομμάτι στο να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Έχω απορρίψει πολλές θεατρικές προτάσεις αυτό το διάστημα γιατί θέλω να δω πρώτα αν θα προσαρμοστεί στη νέα της ζωής γιατί αν δεν προσαρμοστεί θα πρέπει να ταξιδέψω στο Λονδίνο!»

 

Αν έχει πραγματοποιήσει τα όνειρα της:

«Το όνειρο μου ήταν να γίνω χορεύτρια! Κατά μια έννοια το κατάφερα! Είχα τόσο ψώνιο που πήγα στο «American ballet of theatre» να δώσω ακρόαση. Βεβαίως δεν με πήρανε ποτέ και άρχισα να ψάχνω τρόπους να διοχετεύσω την ενέργεια αυτή στο σανίδι που νιώθω ότι είναι το σπίτι μου. Έκανα μιούζικαλ, έτσι μπήκε το θέατρο στη ζωή μου. Δεν ήθελα ποτέ να γίνω ηθοποιός!»

 

Αν θεωρεί ότι πρέπει να προβάλλετε το τατουάζ πιο αργά λόγω των σκηνών:

«Είμαι από τους ανθρώπους που δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν είμαι το κανάλι, για το αν θα πρέπει να παίζει αργότερα το τατουάζ λόγω τον ερωτικών σκηνών. Δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη και θα πρέπει να τη στηρίξω την άποψη αυτή. Νομίζω όταν πιάνει κάτι την ώρα που πιάνει νομίζω ότι καλά είναι στην ώρα αυτή»

 

Μπρούσκο! Τη «γεύση» της έχει αφήσει; 

«Πιστεύω ότι ο Ανδρέας μου έδωσε τον ρόλο της Βέρας γιατί μου ταίριαζε και μου το πρότεινε. Ο Ανδρέας και να μην συνεργαστούμε στην επόμενη δουλειά ξέρω ότι  υπάρχει σχέση ουσίας και εκτίμησης. 

 

Για το τατουάζ κάνω τη χορογράφο, την δασκάλα χορού για αυτό με σκέφτηκε! Ο χορός για εμένα είναι τα πάντα. Πιστεύω ότι είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος έκφρασης.

 

Δύο Ξένοι: Περιγράψτε μας ένα περιστατικό που να μην το ξέρουμε και δεν το έχετε δηλώσει ποτέ σε συνέντευξη σας!

«Οι «Δύο Ξένοι» ήταν η πρώτος μου πρωταγωνιστικός ρόλος στην τηλεόραση. Εγώ είχα μια πάρα πολύ ήσυχη ζωή λόγω το ότι ήμουν χορεύτρια. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι μπορεί να γίνει ένα τέτοιο μπαμ στην καριέρα μου. Δεν μπορώ να πω ότι τα δύο πρώτα χρόνια είχα χαρεί αυτό το μπαμ. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ το δημοσιογραφικό κομμάτι, το μια σε αγαπούν και μια σε χτυπούν. Το ότι ο καθένας έχει άποψη για εσένα χωρίς να σε ξέρει και απλά να σε γνωρίζει μέσα από ένα σήριαλ. Αυτό μου πήρε πάρα πολύ χρόνο να μπω στη διαδικασία να εξισορροπήσω μέσα μου. Το διαχειρίστηκα μόνη μου όλο αυτό. Δεν έχω μάνατζερ, στην Ελλάδα είμαστε! Δεν έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία. Μου φαίνεται λίγο αστείο στην Ελληνική σόου μπιζ αυτό.

 

Αμέσως μετά το «Δύο Ξένοι» μου έκαναν προτάσεις στην τηλεόραση να παίξω αντίστοιχους ρόλους. Για αυτό έκανα περισσότερο θέατρο εκείνο το διάστημα γιατι μου δόθηκαν ρόλοι εντελώς κόντρα. Ήθελα να δρομολογήσω την Εβελίνα να είναι ηθοποιός, όχι σταρ. Στην Αμερική μου έμαθαν ότι η Εβελίνα Παπούλια πρέπει να παίζει ένα ρόλο, εγώ θέλω να είμαι ο ρόλος που τον παίζει η Εβελίνα Παπούλια. Θέλω να είμαι ηθοποιός και να μην έχω αυτό το star quality να με ακολουθεί σε κάθε βήμα και να πουλάω αυτό.

 

Πήγα στο Λονδίνο και με σταματούσαν Κύπριοι για να μου πουν για το Μπρούσκο!»

 

Αν θα έβαζε συμμετοχή σε ένα παιχνίδι επιβίωσης και αν της έχει γίνει κάποια πρόταση:

«Θα είμαι η τελευταία νομίζω που θα μου γίνει πρόταση για ένα παιχνίδι επιβίωσης. Εγώ δεν μπορώ καθόλου το κομμάτι το ανταγωνιστικό. Δεν το έχω! Ενώ ξέρω ότι μπορώ να κερδίσω κάτι σε ένα αγώνισμα για παράδειγμα έκανα στίβο πιο παλιά, όταν ήρθε λοιπόν μια φίλη μου και μου είπε μπορείς να με αφήσεις να περάσω πρώτη γιατί θα έχω θέμα σπίτι μου δεν με απασχόλησε αν θα πάρω το μετάλλιο. Δεν το έχω μέσα μου το ανταγωνιστικό. Με ενδιαφέρει να είμαι καλή για εμένα, δεν με ενδιαφέρει να περάσω η να προσπεράσω κάποιον. 

 

Βλέπω πιο πολύ ταινίες στην τηλεόραση. Έβλεπα Survivor στο κομμάτι των αθλημάτων που είχε ένα  ενδιαφέρων. Τώρα όλο το υπόλοιπο τύπου φυτοζωώ δεν ξέρω γιατί να το κάνω. Βέβαια οι αμοιβές είναι αρκετά καλές των παιχτών οπότε ίσως για αυτό. Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό λόγω χαρακτήρα!»

 

Πρόσωπα με πρόσωπα:

«Την αγαπώ πάρα πολύ τη Ντίνα Κώνστα, πολύ κυρία, πάρα πολύ ντόμπρα. Δεν έχει την τρέλα της Μαρκορά από τον ρόλο «Δύο ξένοι» και σίγουρα δεν λέει τις κακίες της. 

 

Όταν παθαίνω υπερκόπωση με πιάνουν νευρικά γέλια σε σημείο να καθυστερώ τα γυρίσματα. Υπήρχε η ατάκα «ωχ τώρα την έπιασε η παράνοια»!

 

Δεν έκανε καθόλου αστεία την ώρα του γυρίσματος πολύ επαγγελματίας. Εμένα μια φορά με είχε πίασει νευρικό την ώρα των γυρισμάτων λόγω υπερκόπωσης και ήταν όρθια με τα τακούνια και μου λέει «να σου πω θες να με πεθάνεις, τι θα γίνει;» Δεν άντεχε άλλο. Δεν μπορούσε, την διέλυσα πραγματικά!» 

 

«Περνάω πιο καλά στο θέατρο εγώ. Ο Γιώργος Κιμούλης ήταν μια εξαιρετική συνεργασία, μέσα στην αυστηρότητα του ήταν τόσο δοτικός που μέσα σε αυτή τη δοτικότητα υπάρχει τεράστια αγάπη!»

 

«Ο Απόστολος Γκλέτσος είναι θεός, δεν υπάρχει το παιδί αυτό. Είναι πολύ ωραίος συνεργάτης, πολύ τρελός με απίστευτο χιούμορ. Έχει γίνει πολύ καλό φιλαράκι! Δεν το καταλαβαίνω γιατί ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν ξέρω γιατί το κάνει, ειναι πάρα πολύ παθιασμένος του αρέσει πολύ! 

 

Ο Απόστολος δεν κάνει δήλωση για να σχολιαστεί. Αυτό λέει αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσεις όπως είναι. Για το ψάρι αυτό πιστεύει, αυτό λέει, δεν ενοχλεί κανέναν!»

 

«Δεν ξέρω να σου απαντήσω αν πρέπει να παραιτηθεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από Υπουργός. Αν μπορέσει να το λύσει το πρόβλημα της ρύπανσης είναι ηθικό, το θέμα πλέον το πως θα διαχειριστεί και θα βρει τη λύση. Λυπάμαι…»

 

«Ο Νίκος Σεργιανόπουλος έχει στιγματίσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Πάρα πολύ γλυκός άνθρωπος. Αυτό… Δεν τον έχω δίπλα μου και δεν μπορώ να του πω κάτι. Έχω τα συναισθήματα μέσα μου και με αυτά ζω…» (συγκινείται)

 

«Το Μπότοξ είναι τέλειο, δεν το φοβάμαι καθόλου! Το νυστέρι φοβάμαι. Μου αρέσει να γερνάω φυσιολογικά, δεν μπορώ να παίξω την πιτσιρίκα!»

 

Κάθε Σάββατο 19:00 – 21:00 στον ΑΡΤ 90,6 FM

«stΑΡΤ music» με τον Λάζο Μαντικό

Διαδικτυακά στο www.artfm906.gr

 

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή «stΑΡΤ music»:

https://youtu.be/cCD8rsccikQ