Ύμνος για τους Λειψούς από ιταλικά μέσα

Άρθρο-ύμνος για τους ανεπιτήδευτους Λειψούς φιλοξενεί η δημοφιλής ενημερωτική ιστοσελίδα της Huffington Post Ιταλίας, παρακινώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες αφοσιωμένους αναγνώστες της να ανακαλύψουν ένα προορισμό που δεν θα αφήσουν ποτέ πίσω τους!

Οι δημοσιογράφοι, που προσκλήθηκαν από τον Δήμο Λειψών τον Ιούνιο σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρία μάρκετινγκ, σαγηνεύτηκαν από την ανυπόταχτη φύση του νησιού της θεάς Καλυψούς, τις παραλίες, τον αυθορμητισμό των ντόπιων και την αγνότητα των υλικών. «Είναι το νησί που μπορεί κανείς να αποδράσει από την πραγματικότητα αλλά και τις στημένες διακοπές!» είναι ένα από τα σχόλια του εγκωμιαστικού άρθρου.

Η παραλία Κατσαδιά στους Λειψούς

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στη συντάκτρια μάλιστα πως «σε ένα νησί 800 κατοίκων δεν είναι λίγοι οι Ιταλοί που ήρθαν για διακοπές στους Λειψούς και αποφάσισαν να παραμείνουν για πάντα βρίσκοντας το νόημα της ζωής τους, ένα καταφύγιο μακριά από την καθημερινότητα».

Εδώ οι άνθρωποι χαιρετούν ο ένας τον άλλον με τα μικρά τους ονόματα
«Εδώ βρίσκει κανείς το νόημα της ζωής»
Και όπως αναφέρει το καταλαβαίνει από την πρώτη στιγμή που πατά το πόδι της στο μικρό αυτό νησί. «Το γιατί είναι πολύ απλό. Για την ησυχία. Για την απτή αίσθηση πως μέσα σε λίγες ημέρες κι εσύ, όπως κάνουν όλοι όσοι περνούν δίπλα σου, θα αρχίσεις να τους χαιρετάς όλους με τα μικρά τους ονόματα. Για τις παραλίες, πανέμορφες, χωρίς ούτε μία ομπρέλα. Για την άγρια ομορφιά με νερό πιο διάφανο ακόμη και από αυτό μιας πισίνας. Αλλά και για εκείνη την βόλτα, την ακαταμάχητη, ανάμεσα στις πολύχρωμες καρέκλες των ουζερί μπροστά στη θάλασσα, με τα ολόφρεσκα χταπόδια να κρέμονται για να στεγνώσουν. Κι εκεί μπροστά, τα ψαροκάικα, ακόμη πιο πολύχρωμα» γράφει στο άρθρο της η δημοσιογράφος.

Οι παραλίες στους Λειψούς έχουν νερό πιο διάφανο κι από αυτό μιας πισίνας
Εντυπωσιασμένη και η La Repubblica
Το άρθρο στη Huffington Post έκανε τόση αίσθηση στην Ιταλία με τον πηγαίο ενθουσιασμό που εκπέμπει που ακόμη και η κορυφαία Ιταλική εφημερίδα La Repubblica το ανέδειξε μέσα από τα social media, κερδίζοντας εκατοντάδες likes σε λίγη ώρα!

«Δεν είναι στη φύση μας να πηγαίνουμε όπου πάνε οι πολλοί! Η στάση ζωής που πρεσβεύουμε είναι και το σύνθημα μας άλλωστε, στον Τουρισμό. Είμαστε ένα μικρό νησί που λαμβάνει μεγάλες πρωτοβουλίες όπως η κατάργηση της χρήσης πολλών πλαστικών ειδών και η συμβολή του Δήμου στη δημιουργία κέντρου προστασίας των δελφινιών. Επιλέγουμε να είμαστε αυθεντικοί και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρούμε τα δώρα που μας χάρισε η φύση με σεβασμό στους επισκέπτες μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος.

Δεν είναι λίγες οι φορές πάντως, που ξένα πρακτορεία εγκωμιάζουν τους Λειψούς. Παλαιότερα και το βρετανικό site διακοπών aluxurytravelblog.com έγραψε τα καλύτερα λόγια για το μικρό αυτό νησί των Δωδεκανήσων.
Φωτογραφίες: Shutterstock, Eurokinissi