Πρωταθλήτρια για την Κάλυμνο η Μαρία Μαγκούλια

Η Μαρία Μαγκούλια, δεν ήταν άτυχη στους Πανευρωπαϊκούς, απλά ήταν μια ευκαιρία για να δείξει  την αξία, το ήθος και την κλάση της  ως αθλήτρια και ως Καλυμνιά.

Η Μαρία, στο Μπόρας της μακρινής Σουηδίας,  έμεινε στην 13η θέση στον προκριματικό της σφαιροβολίας και έχασε σε ισοβαθμία την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής.

Η Καλυμνιά πρωταθλήτρια, έκανε την πρώτη της βολή στέλνοντας τη σφαίρα στα  14,83 μ., ενώ η δεύτερη βολή της ήταν άκυρη. Στην τρίτη της προσπάθεια είχε βολή στα 14,78 μέτρα, όμως η στο α΄ προκριματικό γκρουπ η Ουκρανή Χάνα Χόπιακ ξεκίνησε τον αγώνα της με 14,78 μ., πέτυχε 13,72 μ. στη δεύτερη βολή και 14,83 μ. στην τρίτη βολή και άφησε εκτός τελικού την Μαρία Μαγκούλια λόγω της δεύτερης και μικρότερης βολής της στα 13,72μ., αφού στις άλλες δύο βολές είχαν απόλυτη ισοβαθμία.

«Διαβολικές συμπτώσεις» άφησαν εκτός τελικού την Μαρία, αλλά η παρουσία της ήταν η απόδειξη πως δεν βρέθηκε τυχαία εκεί, αλλά κατέχει δικαιωματικά μια θέση στα Πανευρωπαϊκά «σαλόνια» του κλασικού αθλητισμού και είναι πλέον ζήτημα χρόνου να φέρει μια διάκριση.

Η Κάλυμνος είναι μαζί της, δίπλα της, κάθε Καλύμνιος όπου γης στηρίζει τη Μαρία και αυτό αξίζει όσο πολλά χρυσά μετάλλια.

«ΠΑΛΜΟΣ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ»