«Ας εκδηλώσουμε την αγάπη μας στο μικρό ΓΙΩΡΓΑΚΗ. Ας του δώσουμε ΖΩΗ…»

«Η επιβίωση ενός εξάχρονου παιδιού με θέληση και ένστικτο για τη ζωή, είναι δικό του ανθρώπινο δικαίωμα. Δική μας ηθική υποχρέωση, είναι να βοηθήσουμε» δήλωσε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Ν. Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου, αμέσως μετά την απόφαση για εθελοντική ενίσχυση εκ μέρους του κοινού που θα παρευρεθεί στη Συναυλία «Ρόδος, Πόντος, Αρμενία – Ένα Σώμα, μια Ψυχή» στις 3 Οκτωβρίου στη Μεσαιωνική Τάφρο, με σκοπό τη θεραπεία ενός αγοριού μόλις 6 ετών, που πάσχει από σπάνιο σύνδρομο.

Η διάγνωση της ασθένειας, έγινε τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Γιωργάκης ήταν στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου  και από τότε, το μικρό ροδιτόπουλο με την οικογένειά του, βιώνουν δύσκολες ώρες στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.Σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι ένα από τα 71 παιδιά σε όλο τον κόσμο που δηλώθηκαν με τη συγκεκριμένη ασθένεια γι΄ αυτό και θα πρέπει άμεσα να μεταφερθεί στο εξωτερικό.

Η αντίδραση του Τμήματος Πολιτισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ήταν άμεση: ο κ. Διακογεωργίου, εκτιμώντας ότι, ο εθελοντισμός δεν σταματά ποτέ, έλαβε την απόφαση,  ενόψει της επικείμενης συναυλίας, να παρίσταται στην εσωτερική είσοδο της Τάφρου η αρμόδια Επιτροπή που έχει συσταθεί για την οικονομική ενίσχυση του μικρού Γιωργάκη, ώστε ο κόσμος που θα εισέρχεται να ενισχύει με το ποσό που έχει δυνατότητα. Να υπενθυμίσουμε ότι, η είσοδος για το κοινό στη συναυλία, θα είναι ελεύθερη.

Η πρωτοβουλία αυτή του κ. Διακογεωργίου, βρήκε απόλυτα σύμφωνους τους αδελφούς Τσαχουρίδη από τον Πόντο, τη Σαρίνα Κρος από τηνΑρμενία και τους ντόπιους καλλιτέχνες μας.

Η ευαισθητοποίηση λοιπόν του κοινού, είναι επίσης στόχος των διοργανωτών, εκτός από το υπερθέαμα της ένωσης των τριών πολιτισμών που θα απολαύσουν.

«Ο εθελοντισμός δεν είναι οίκτος. Η παλιά έννοια της φιλανθρωπίας έχει πλέον εκλείψει.  Είναι συναίσθημα. Είναι άγγιγμα ψυχής. Είναι ικανοποίηση του εσωτερικού μας κόσμου. Είναι συνεχής προσφορά από καρδιάς, απέναντι σε άτομα ισότιμά μας, με την ελπίδα να δούμε την κοινωνία μας καλύτερη.  Στον εθελοντισμό, εξισορροπείται η ανάγκη με την ελευθερία και  ο σεβασμός με τη βοήθεια. Γι΄ αυτό και δεν έχει όρια. Το στοίχημα του εθελοντισμού είναι η ισορροπία λόγου και πράξης. Γιατί, τίποτα πάνω στη γη δεν μας ανήκει παντοτινά και η προσφορά, αποτελεί αγάπη και εξωστρέφεια. Και πρέπει να μάθουμε, από μικρή ηλικία, να εκπαιδευόμαστε στον εθελοντισμό. Ας εκδηλώσουμε την αγάπη μας στο μικρό ΓΙΩΡΓΑΚΗ. Ας του δώσουμε ΖΩΗ…» κατέληξε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Ν. Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου.