Νίκος Χατζηνικολάου: Το άριστο παιδί μιας άριστης οικογένειας που βρέθηκε νεκρό στο βυθό της θάλασσας

Γονατισμένη η Ρόδος από τη θλίψη για τον ξαφνικό χαμό του γιου της αντιδημάρχου τουρισμού

Το καμάρι της οικογένειας Χατζηνικολάου

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν φοιτητής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συγκεκριμένα του τμήματος εφαρμοσμένων μαθηματικών, διέμενε σε διαμέρισμα των Αθηνών που ανήκει στην οικογένειά του και είχε πάει στη Ρόδο προκειμένου να περάσει με τους δικούς του τις ημέρες των Χριστουγέννων. Όλοι όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για ένα παιδί χαμηλών τόνων, ιδιαίτερα ευφυές με πολλά σχέδια για το αύριο.“Ακόμη και τώρα δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το κακό”, λέει κάτοικος της περιοχής και συνεχίζει: “Ο Νίκος ήταν ένα παιδί όλο ζωή, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς έγινε, αυτό το πράγμα. Δεν πιστεύουμε ότι ήταν ατύχημα διότι το παιδί δεν ήταν πιωμένο.

Από το σπίτι του εξαφανίστηκε ξημερώματα, δεν διασκέδαζε κάπου, δεν μπορεί να έχασε τον έλεγχο λόγω κούρασης ή εξαιτίας κατανάλωσης αλκοόλ. Εκτός αυτού, ο Νίκος, ήταν δεινός κολυμβητής και εξαιρετικός δύτης οπότε εάν επρόκειτο για ατύχημα πιστεύω ότι θα είχε καταφέρει να σωθεί. Εντύπωση στην τοπική κοινωνία προκαλεί ακόμη το γεγονός ότι το παιδί όταν έφυγε από το σπίτι του δεν πήρε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Σαν να επιδίωκε να μην να βρει, να μην τον ενοχλήσει κανείς. Όλα τα είχε. Τίποτε δεν του έλειπε. Μυαλό, μόρφωση, χρήματα, αγάπη και μία οικογένεια από τις πιο αξιοζήλευτες στο νησί μας η οποία σήμερα “πέθανε” μαζί του…”

Η αξιοζήλευτη οικογένεια του “καπετάνιου” Σάββα Χατζηνικολάου και της αντιδημάρχου Μαρίζας Χατζηλαζάρου

Μόνο καλά λόγια έχουν να πουν όσοι γνώριζαν την οικογένεια του εικοσάχρονου Νικόλα. Μια οικογένεια υψηλού μορφωτικού επιπέδου με μεγάλη οικονομική άνεση και πολλά όνειρα για την τοπική κοινωνία της Ρόδου: “Η μητέρα του, η Μαρίζα Χατζηλαζάρου είναι Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νοτίου Δωδεκανήσου, μία γυναίκα που έχει προσφέρει πολλά στον τόπο μας μέσα από την ενασχόλησή της με τα κοινά.

Ο πατέρας του ο Σάββας, με σπουδές στην Αθήνα και μεταπτυχιακό στη Σκωτία, είναι ο δημιουργός του μεγάλου καταδυτικού κέντρου με την επωνυμία «Blutopia Marine Park», ενός πραγματικού στολιδιού στο νησί μας, ενώ διοργάνωνε με έναν από τους γιους του VIP tours προσφέροντας ολοκληρωμένες εμπειρίες σε ταξιδευτές που ήθελαν να γνωρίσουν το θαλάσσιο κόσμο.”, λέει κάτοικος της περιοχής και συνεχίζει: “Η οικογένεια έχει άλλα δύο αγόρια τον Λάζαρο και τον Χρήστο ο οποίος δουλεύει με τον πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση, ο Νίκος ήταν ο πρωτότοκος τους, το καμάρι τους. Τα αγόρια ήταν καλά προπονημένα στο νερό, ήταν σαν να γεννήθηκαν μέσα σ’ αυτό. Δεινοί δύτες και οι τρεις τους γνωρίζουν τη θάλασσα καλύτερα απ’ τον καθένα, δεν το χωράει ανθρώπου νους το τέλος του Νίκου.

Σήμερα, οι άνθρωποι είναι βυθισμένοι στο κενό. Δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς έγινε αυτό το κακό. Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες και ήδη έχει αποφασιστεί να αναβληθούν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις εις ένδειξη πένθους. Η Ρόδος θρηνεί και θα περάσει καιρός μέχρι να χαμογελάσει ξανά…”

Protothema.gr