Νοσοκομείο Ρόδου: «Απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας»

ΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΡΟΔΟΥ
Αγαπητέ κάτοικε της Ρόδου,
Αγαπητέ επισκέπτη
Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου απευθυνόμαστε σε σένα και ζητάμε την δική σου συμβολή, για να σταματήσει επιτέλους, η επονείδιστη για όλους μας εξαθλίωση της λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Οι απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας μας εδώ και χρόνια, με αποκορύϕωμα τα χρόνια των μνημονίων, μας έχουν ϕτάσει όχι μόνο σε απόγνωση, αλλά και σε προβληματισμό για την ασϕάλεια των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών σε ασθενείς.

Το Νοσοκομείο μας έχει τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που απομείναμε για να καλύψουμε  την 24ωρη λειτουργία του, να έχουμε εξαντλήσει κάθε σωματική και ψυχική αντοχή. Η κατάσταση πλέον στην Υγεία έχει πάρει διαστάσεις επικίνδυνες για  εργαζόμενους και ασθενείς.

Η αναμονή για λύση στα προβλήματά μας απέδειξε ότι τα έκανε χειρότερα!!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!!

Οι ανακοινώσεις για προσλήψεις των δέκα και είκοσι ατόμων διαϕόρων ειδικοτήτων (που μάλλον θα γίνουν του χρόνου) εκτός του ότι είναι κοροϊδία – όταν για να λειτουργήσει με ασϕάλεια το Νοσοκομείο χρειάζεται τουλάχιστον 100 μόνιμους νοσηλευτές – είναι λόγια του αέρα!!!

Τα ρεπό έχουν ξεπεράσει τα 9.000 (!!!), οι άδειες του 2014 ακόμη δεν έχουν ξεχρεωθεί (πόσο μάλλον του 2015), η εξάντληση από τις βάρδιες του λειψού προσωπικού του κυκλικού ωραρίου, τα ψυχολογικά προβλήματα, τα αυτοάνοσα, οι διακοπές κύησης, οι απόπειρες αυτοκτονίας και τα διαζύγια, είναι μερικές από τις καταστάσεις που βιώνουμε ως απόρροια των παραπάνω.

Θέλουμε εδώ και τώρα να σταματήσουμε να γίνεται θυσία το δικαίωμα του ροδιακού λαού για  αξιοπρεπή πρόσβαση σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Θέλουμε εδώ και τώρα εμείς σαν εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, να μπορούμε και να είμαστε σε θέση να τις παρέχουμε.

Δεν θα ανεχθούμε να «ϕεύγουν» δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που βγάζει με θυσίες ο ελληνικός λαός και να πηγαίνουν σε τράπεζες, σε «υγιείς» επενδυτές, όταν σ’ εμάς κόβουν με το μαχαίρι το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή ζωή.

Απευθυνόμαστε σε σένα γιατί μόνο με τη δική σου στήριξη κι αλληλεγγύη μπορεί ο αγώνας μας να γίνει πιο δυνατός. Έλα ν’ απαιτήσουμε μαζί:

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ.

· ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.

· Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών.

· Δωρεάν ιατροϕαρμακευτική περίθαλψη των ανασϕάλιστων.

· Ένταξη στα ΒΑΕ.

· Να μην περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασϕάλισης.

· Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

· Αναπλήρωση όλων των απωλειών στους μισθούς μας.

· Κατάργηση όλων των μνημονιακών εϕαρμοστικών νόμων στην Υγεία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΔΗΜΟΣΙΑ  ΚΑΙ  ΔΩΡΕΑΝ  ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ  ΔΡΑΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 17:30
Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος       
Μιχαλίτσα Τσαμπουνιάρη
Η Γενική Γραμματέας           
Μαρία Σαρικά