Ο Malk (Nikos Γιαμαλάκης) των κόμικς που τρελαίνει την Ρόδο!

malk4

Ο MALK (καλλιτεχνικό όνομα) -κατά κόσμον Nikos Γιαμαλάκης είναι από την Αθήνα. Ζει και εργάζεται τα τελευταία Γυμνάσιο Ιαλυσού όπου διδάσκει ζωγραφική. Η μεγάλη του αγάπη είναι τα Κόμικς και η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε περιοδικά και graphic novels. rhodestimes.gr

mak7
Ο ίδιος γράφει για τον εαυτό του:
Ένας παλαβός Αθηναίος που μικρούλης έπεσε στο καζάνι με τα μαγικά κόμικς (δηλ. Μια… κούτα γεμάτη εικονογραφημένα) και βαρήκοος ως ήταν, αφοσιώθηκε στον κόσμο των χάρτινων χαρακτήρων. Νόμισε πως “επικοινωνούσε” καλύτερα με δαύτους. Και δεν το μετάνιωσε.

malk2
Αρχές δεκαετίας 80ς άρχισε δειλά-δειλά να καταπιάνεται με τα σκιτσάκια, με μολύβι, με στυλό, μαρκαδόρο, χαρίζοντάς τα σε φίλους και συμμαθητές. Η ένθερμη ανταπόκρισή τους τον έπεισε να ασχολείται περισσότερο με τον θαυμαστό κόσμο της 9ης Τέχνης και μάλιστα σε επαγγελματικό επίπεδο. Από τα μέσα δεκαετίας 90’ς και πλέον, συνέχισε πειραματιζόμενος με ποικίλες μορφές τεχνών: installations, video-art, mural wall paintings, χαρακτική και σκηνογραφία θεάτρου. Ακόμα και τότε, ο κόσμος της 9ης Τέχνης (κόμικς) παρέμεινε η μεγάλη του αγάπη. Κατά καιρούς έγραψε διάφορα κείμενα σχετικά με αυτήν σε περιοδικά ποικίλης ύλης.
Έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις Ζωγραφικής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πινάκες του πλέον, κοσμούν πολλά σπίτια.
Συμμετείχε και σε πολλά Φεστιβάλ κόμικς.
Χαίρεται να μαθαίνει κάθε φορά, πως όσοι κατέχουν έργα του, εξακολουθούν να είναι ευχαριστημένοι…
1998 /-”ΜΗΔΕΙΑ” /Ιάμβλιχος (graphic novel)
1995-2001 /-”Δ.Ε.Ν.” (φανζίν. κομικς και πανκ μουσική. σειρά 11 τεύχων)
Αρχές 2000: Συνεργασία με διάφορα περιοδικά-πραγματοποιώντας δισέλιδα ή τετρασέλιδα κομικς (Fantastic! /X-FILES/ Razor/ κ.τ.λ.)
2005 -2011 “φαβοριτης” (σειρά 12σέλιδων κομικς)
2007-2008 “ΝΑ!!!” (σε μερικά τεύχη του, Φαβοριτης σε κομικ-στριπ)
2012 -ΦΑΒΟΡΙΤΗΣ.(graphic novel)
2013- ΦΑΒΟΡΙΤΗΣ: Το Πουλί Πέταξε.(graphic novel)
2013(?)-ΦΑΒΟΡΙΤΗΣ: Η Επέλαση Των Ανιψιών.(graphic novel)
2013(?) -Freakshow (μινι-κομικ.με σενάριο M.Ganas)

Η καλλιτεχνική εργασία του είναι πράγματι πολύ αξιόλογη και τα κόμικς που κάνουν τον γύρο του facebook έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των μαθητών του που τους υπεραγαπά αλλά και των φίλων της τέχνης!
Αναζητείστε τον στο προφίλ του
https://www.facebook.com/nikosmalk?fref=ts