Τσαμπίκος Ποδιώτης: Στα 5 χρόνια θητείας μου ως Πρόεδρος Κρεμαστής κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια να διατηρηθούν και να εμπλουτιστούν οι θεσμοί

Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία η Πανελλήνια  Έκθεση  Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής.

Το υψηλό επίπεδο προσέλευσης επισκεπτών ανερχόταν σε χιλιάδες καθημερινά στο χωριό μας και ειδικότερα στο χώρο της έκθεσης ξεπερνώντας τις προσδοκίες των διοργανωτών και των εκθετών.

Η συνεχής επιτυχημένη και μεγάλη αυτή διοργάνωση της Έκθεσης απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο και κόπο.

Στα 5 χρόνια θητείας μου ως Πρόεδρος Κρεμαστής κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια να διατηρηθούν και να εμπλουτιστούν οι θεσμοί παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητες των προέδρων.

Θα ήθελα να αναφερθώ σε ορισμένα από τα έργα που υλοποιήθηκαν ή εγκρίθηκαν με δικές μου ενέργειες σ αυτή την πενταετία.

Συγκεκριμένα στη διάρκεια τα θητείας μου μερίμνησα να ανακαινισθούν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κρεμαστής βάσει του προγράμματος «Εξοικονομώ Ενέργεια» με εργασίες για την πρόσοψη των κτιρίων και την αλλαγή κουφωμάτων.

Επίσης όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τοποθετήσαμε μια επιπλέον αίθουσα στο Νηπιαγωγείο Κρεμαστής, ανακαινίσαμε τις ήδη υπάρχουσες καθώς και τις τουαλέτες και εξοπλίσαμε το κτίριο με νέες μονάδες κλιματισμού και διασφαλίσαμε χρηματοδότηση για ειδικό δάπεδο στον αύλειο χώρο.

Επιπλέον, όσον αφορά στο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής πραγματοποιήσαμε έργα συντήρησης καθώς και στεγανοποίησης – μόνωσης του αίθριου.

Όλα αυτά σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων καθώς και με την ιδιαίτερη βοήθεια του κ. Κούρτη Ιωάννη Πρόεδρου Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου.

 

Στο τομέα του αθλητισμού, στο γήπεδο Κρεμαστής συντηρήσαμε τις εξέδρες, την είσοδο του καθώς και ανακαινίσαμε τουαλέτες (που για πολλά χρόνια δεν χρησιμοποιούνταν λόγω ακαταλληλότητας!!). Στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ διασφαλίσαμε χρηματοδότηση διαμέσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το 2015 η οποία δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί έως σήμερα λόγω γραφειοκρατίας.

 

Επιπλέον το κτίριο του Συλλόγου Τρίτης Ηλικίας ανακαινίσθηκε πλήρως πριν 2 χρόνια.

Επιπρόσθετα το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρεμαστής του οποίου η αναστήλωση ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κ. Κορδίνα Μιχάλη (τότε Δημάρχου Πεταλούδων), συνεχίστηκε με ενέργειες του κ. Κεφαλάκη Νικόλαου (τότε Προέδρου Κοινότητας Κρεμαστής) ολοκληρώθηκε στη διάρκεια της θητείας μου. Επιπλέον το 2016 διασφαλίσαμε και υλοποιήσαμε διαμέσου της ΑΝΔΩ – Πρόγραμμα Leader την προμήθεια εξοπλισμού επίπλων της Βιβλιοθήκης.

Επίσης, καταφέραμε και λύσαμε το πρόβλημα της ύδρευσης σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΡ το οποίο ταλαιπωρούσε τους κατοίκους για πολλά χρόνια.

Ένα ακόμα έργο για το οποίο κοπιάσαμε είναι ο καθαρισμός του ποταμού μετά από πολλές δεκαετίες. Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο καθώς χρειάστηκε η συνεργασία του στρατού λόγω ύπαρξης ναρκών. Έκτοτε και κάθε χρόνο συμβάλλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατόπιν αιτήματος μας ώστε να καθαριστεί.

 

Ένα άλλο πρόβλημα που επί σειρά ετών απασχολούσε τους συγχωριανούς μας και όχι μόνο ήταν ορισμένοι δρόμοι, οι οποίοι ασφαλτοστρώθηκαν με δικές μας ενέργειες. Βέβαια είναι γεγονός ότι ζητήσαμε την ασφαλτόστρωση περισσότερων δρόμων αλλά δεν εγκρίθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στο ότι πετύχαμε την έγκριση ασφαλτόστρωσης και φωταγώγησης του παραλιακού δρόμου Κρεμαστής (έκτασης 2 χιλιομέτρων) από Δήμο Ρόδου και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Ευελπιστώ ότι το νέο Τοπικό Συμβούλιο θα ενδιαφερθεί για τα έργα των οποίων πετύχαμε την έγκριση.

 

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συμβούλους μου, το προσωπικό του Δήμου, τη γραμματέα μου κ. Σταματάκη Τσαμπίκα καθώς και την κ. Καρδούλια Τούλα για την άψογη συνεργασία καθώς και όλους τους συγχωριανούς μου για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

Προχωράμε τώρα στις  τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις. Έχουμε τη χαρά να συγχαρούμε και να βραβεύσουμε τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Κρεμαστής που αρίστευσαν κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019 καθώς και εισήχθηκαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Τα παιδιά αυτά διακρίθηκαν για τη μαθησιακή τους επίδοση και συμμετείχαν σε διάφορους διαγωνισμούς καθώς και σε αθλητικές δραστηριότητες.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς που τους παρακινούν, στους γονείς που στηρίζουν οικονομικά και ψυχολογικά τα παιδιά αυτά καθώς και σε γιαγιάδες και παππούδες που είναι πλάι τους σ’αυτή την προσπάθεια.