Καταγραφή προβλημάτων στους οδικούς άξονες της Ρόδου

Καταγραφή προβλημάτων στους οδικούς άξονες της Ρόδου και στην άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2016» στον Αίθωνα Αρχαγγέλου Ρόδου ο Αντιπεριφερειάχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος

Την επιτυχημένη άσκηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2016» παρακολούθησε σήμερα το πρωί 12.5.16 ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Νικόλαο Χατζηγεωργίου και η οποία και διάρκεσε μέχρι το μεσημέρι.

Η άσκηση έγινε σε πραγματικές συνθήκες στη δασική περιοχή του Αίθωνα Αρχαγγέλου και εκτός από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπήρξαν στελέχη του Στρατού, του Δασαρχείου, του Δήμου Ρόδου και εθελοντικές οργανώσεις.

Ο αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι η επιχειρησιακή αφύπνιση, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης, καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση φορέων που θα συνδράμουν στις επιχειρησιακές δράσεις κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Στη συνέχεια ο κ. Χ. Κόκκινος περιόδευσε σε οδικούς άξονες της ανατολικής πλευράς του νησιού (Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου, επαρχειακούς και αγροτικούς δρόμους, όπου έγινε καταγραφή προβλημάτων (χαλασμένο οδικό δίκτυο, κατολισθήσεις κ.λπ.), τις οποίες θα αναφέρει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και στις δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης.