Έκλεβαν και λήστευαν πιωμένους θαμώνες στα κέντρα της Ρόδου!

pota

Δεν έχει προηγούμενο η δράση της σπείρας που είχαν συστήσει οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων μαζί με τους εργαζομένους τους
Δεν έχει προηγούμενο η δράση μιας σπείρας που είχαν συστήσει οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων της πόλης της Ρόδου μαζί με τους εργαζομένους τους, για να κλέβουν ή ακόμη και να ληστεύουν μοναχικούς θαμώνες που είχαν μειωμένη αντίληψη λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ!

Με υποδείξεις από τους δυο συνιδιοκτήτες των καταστημάτων ηλικίας 45 και 46 χρόνων, ξάφριζαν τις τραπεζικές κάρτες των μεθυσμένων πελατών και τους έπειθαν με δόλιο τρόπο ή και με τη βία (!) να τους δώσουν τους κωδικούς! Έτσι, έκαναν αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους ή συναλλαγές σε καταστήματα, ενώ τα θύματα δεν θυμούνταν λόγω της κατάστασής τους αν και πού μπορεί να έχασαν τις κάρτες τους!Η πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας αποκάλυψε την δράση της πρωτότυπης συμμορίας, που είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2017 με τρία κρούσματα αλλά κλιμακώθηκε φέτος από το Μάιο ως τις αρχές Αυγούστου με συνολικά 20 κλοπές και ληστείες! Κατά τη διάρκεια επιχείρησης στα συγκεκριμένα μαγαζιά, τα ξημερώματα της Πέμπτης, συνελήφθησαν οι δυο συνιδιοκτήτες που είχαν αρχηγικό ρόλο, μαζί με τέσσερις σερβιτόρες και έναν υπάλληλο ηλικίας 23 ως 47 χρόνων, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους.

Στα συγκεκριμένα νυχτερινά κέντρα κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 7.531 ευρώ, ένα φιαλίδιο με 36 γραμμάρια ενός υγρού άγνωστης χημικής σύστασης που εστάλη για ανάλυση στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ένα καταγραφικό μηχάνημα συνδεδεμένο με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εσωτερικού χώρου και τρεις συσκευές POS. Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου με κατηγορίες για ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, ενώ ερευνάται αν υπάρχουν και άλλα θύματα.