Σε εξέλιξη η διαδικασία εγγραφής στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου

mousi sxol rodo

Έως τις 2 Ιουνίου 2014, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών για την εγγραφή τους στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου, για το σχολ. έτος 2014-2015.

Στο Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολ. έτος 2014-2015 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και θα πραγματοποιηθούν από 23 έως 25 Ιουνίου 2014.

Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), για όποιο παιδί γνωρίζει και επιθυμεί να εξεταστεί σ αυτο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σκοπός της ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου είναι η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών και μαθητριών, μέσω και της Μουσικής Παιδείας, χωρίς να υποβαθμίζεται η γενική μόρφωσή τους. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσω της διδασκαλίας των μουσικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων (15 ,ωρες την εβδομάδα), παράλληλα με τα γενικά μαθήματα που διδάσκονται όπως και στα υπόλοιπα Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια της χώρας, καθώς επίσης και με τη συμμετοχή των μαθητών σε διάφορες εκδηλώσεις (Μουσικά Σύνολα, Θεατρικές Παραστάσεις, Μουσικοί Αγώνες)..

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το Μουσικό Σχολείο της Ρόδου ιδρύθηκε το 1994 και είναι ένα σχολείο που βελτιώνεται διαρκώς. Στεγάζεται σε σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις και διαθέτει αίθουσες για εξατομικευμένη διδασκαλία των μουσικών οργάνων, χορωδιακή διδασκαλία, θεατρική αγωγή και καλλιτεχνικά.
Επίσης διαθέτει αμφιθέατρο 250 θέσεων για μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις, δανειστική βιβλιοθήκη, εργαστήρια υπολογιστών, καλλιτεχνικών και φυσικών επιστημών και εστιατόριο, στο οποίο κάθε μεσημέρι προσφέρεται στους μαθητές πλήρες γεύμα με έξοδα της πολιτείας.
Η μεταφορά των μαθητών από το σπίτι τους στο σχολείο και αντιστρόφως γίνεται δωρεάν με λεωφορεία (ΚΤΕΛ ή ΡΟΔΑ) .

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΧΟΥΝ:
Όλοι οι απόφοιτοι δημοτικών σχολείων της Ρόδου ύστερα από επιλογή, που αφορά μόνο στη μουσική αντίληψη των παιδιών και όχι στον έλεγχο προηγούμενων μουσικών γνώσεων. Καθηγητές Μουσικής του Σχολείου φροντίζουν για την προετοιμασία των υποψηφίων πριν από τη διαδικασία επιλογής. Οι εξετάσεις γίνονται στο χώρο του Σχολείου.
Από οποιαδήποτε τάξη του Μουσικού Γυμνασίου ή Λυκείου επιτρέπεται η μετεγγραφή σε άλλο Γυμνάσιο ή Λύκειο.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Το Σχολείο μας κατά την διάρκεια του διδακτικού έτους διοργανώνει δύο τουλάχιστον μεγάλες Μουσικές εκδηλώσεις και πολλές άλλες επίκαιρες. Μουσικά σύνολα – σχήματα του σχολείου μας συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής παρουσιάζοντας ααξιόλογα προγράμματα με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ποικιλία και σημαντικό βαθμό δυσκολίας, αντικατοπτρίζοντας έτσι και το σπουδαίο έργο που επιτελείται στο σχολείο.
Μουσικά Σύνολα
Μουσικά σύνολα συγκροτούνται από το κάθε σχολείο ανάλογα με τις δυνατότητες και οι μαθητές οφείλουν να συμμετάσχουν σε κάποιο από αυτά.
Τέτοια σύνολα μπορεί να είναι:
– Βυζαντινή χορωδία
– Χορωδία ευρωπαϊκής μουσικής
– Ορχήστρα ευρωπαϊκής μουσικής
– Χορωδία παραδοσιακής μουσικής
– Ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής
– Ορχήστρα μουσικής δωματίου
– Ορχήστρα έντεχνης ελληνικής μουσικής
– Σύνολο τζαζ
– Σύνολο κρουστών
– Σύνολο θεάτρου
– Συμφωνική ορχήστρα
– Σύνολο πνευστών
– Σύνολο Ταμπουρά
– Σύνολο κιθάρας

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Γραμματεία του Μουσικού Σχολείου (Κοσκινού – Δίπλα απο τη Euromedica) από τις 8:30 έως τις 13:00 π.μ τηλ. 2241 067850