Διάσημος συγγραφέας στο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής

Την Πέμπτη 15-3-2018 το  1o Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής είχε την τιμή να φιλοξενεί το διάσημο συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Μάνο Κοντολέων.

Ο συγγραφέας επισκέφθηκε το Σχολείο στα πλαίσια του διαγωνισμού δημιουργικής γραφής του 7ου Κύκλου του Εκπαιδευτικού Προγράμματος ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ: Εκπαιδευτικές δράσεις – Διαγωνισμοί για παιδιά & εφήβους και το Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής “Μικροί Λογοτέχνες” για μαθητές/τριες Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού με αφορμή το βιβλίο του Μάνου Κοντολέων “Το βιβλίο της ζωής του Μεγάλου Γαργαντούα”

Οι μαθητές του τμήματος ΣΤ2 συναντήθηκαν μαζί του στην αίθουσά τους συνομίλησαν , ανέλυσαν τις σκέψεις τους από το βιβλίο  και άκουσαν  εμπειρίες  από τη ζωή του. Είχαν ετοιμάσει κολάζ, εικόνες και υλικό από τα έργα του συγγραφέα και του μίλησαν για τη βιβλιοθήκη του Σχολείου που επιμελούνται με τη   βοήθεια της δασκάλας τους κ. Βίκυς Μούτσιου.

Στη συνέχεια ο συγγραφέας συναντήθηκε με μαθητές της Ε΄ και Δ΄  Τάξης και τους εκπαιδευτικούς  Αγγελική Κολεζάκη , Γεωργία Μεταξωτού και Μιχάλη Κουτσουρούμπα  που ασχολούνται με τα βιβλία του  «Δον Κιχώτης» και «Ο αδερφός της Ασπασίας».

Το Σχολείο ευχαριστεί θερμά το συγγραφέα καθώς και το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. για τη σπουδαία δράση.